Εργασιακά Κοινωνία

Καταγγελία Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης / «ΑΒ Βασιλόπουλος»: Απέλυσε εργαζόμενο επειδή θα… απεργούσε!

Πρόκληση χαρακτηρίζει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης την απόλυση εργαζόμενου από την εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος», μέλος του σωματείου, «δύο μέρες μετά την ανακοίνωσή του ότι θα απεργήσει στις 17 Απρίλη, με την αισχρή αιτιολογία ότι “δεν τηρούσε τις διαδικασίες”».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Πρόκειται για εργαζόμενο 15 χρόνια υπάλληλο στην εταιρεία, με μικρό παιδί, που έχει αναγκαστεί εξαιτίας της πίεσης στη δουλειά να παρακολουθεί ψυχολόγο για να διαχειριστεί το άγχος του!

H εταιρεία για ακόμη μία φορά δείχνει το εκδικητικό της πρόσωπο, γιατί στόχο έχει να μας τρομοκρατήσει. Δεν διστάζει να προβαίνει σε δυσμενείς μετακινήσεις, σε “κόψιμο” ωρών, σε καθημερινό βάσανο τη δουλειά μας, ακόμα και να απολύει, αξιοποιώντας βέβαια όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά το σωματείο με πρόσφατη ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στα “ΑΒ Βασιλόπουλος” που προειδοποιούσε για απολύσεις!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Να μην φοβηθούμε! Να σπάσει τώρα ο τσαμπουκάς της εταιρείας! Μόνο οργανωμένοι ακόμα περισσότεροι στο σωματείο μπορούμε να τα καταφέρουμε. (…)

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την εργοδοσία της “ΑΒ Βασιλόπουλος” να πάρει πίσω την απόλυση, να γυρίσει ο συνάδελφος στη δουλειά.

Τους κάνουμε ξανά καθαρό, μην τολμήσουν να απολύσουν, να πειράξουν ούτε ένα δικαίωμα των εργαζομένων. Θα μας βρίσκουν απέναντί τους!».

banner-article

Ροη ειδήσεων