Κοινωνία Νάουσα Υγεία

Μαχητική κινητοποίηση έξω από το νοσοκομείο Νάουσας ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

Μαχητική συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο της Νάουσας και πορεία μέχρι την κεντρική πλατεία, πραγματοποίησε το απόγευμα ο εργαζόμενος λαός της περιοχής συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και απαιτώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία.

Την κινητοποίηση οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας σωματεία και φορείς μαζί με το Σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο της Νάουσας και την Ένωση ιατρών νοσοκομείων και κέντρων Υγείας νομού Ημαθίας.

Δυναμικά διαμήνυσαν ότι «δεν δεχόμαστε το τιμοκατάλογο στη ζωή και την υγεία των εργαζομένων και του λαού».

Στη συγκέντρωση μπροστά στο νοσοκομείο χαιρέτησαν ο Γιάννης Διάκογλου, από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας, ο Κώστας Παπαδήμος, από την Ένωση Γιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Ημαθίας, η Χρυσάνθη Μπόλα, από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας, η Στέλλα Ζάλιου, από το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Νάουσας, ο Χρήστος Καλιμάνης, από το σύλλογο φοιτητών Ιατρικής ΑΠΘ, ο Αναστάσιος Αντωνόπουλος, από την ΠΟΕΔΗΝ και ο Νίκος Νατζμέ, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ημαθίας. 

Εξέφρασαν την απόφαση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας να απαντήσει αγωνιστικά στην υποβάθμιση της ζωής του, να δυναμώσει τον αγώνα για να σταματήσουν τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία και να παλέψει για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς γιατρών και υγειονομικών. Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας και ένταξη στα ΒΑΕ των υγειονομικών. Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Με συνθήματα όπως «δώστε λεφτά για την υγεία όχι φακελάκια για τα χειρουργεία» και «κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία», πραγματοποίησαν δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία.

Ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για την Τετάρτη 17 Απριλίου , μέρα πανελλαδικής απεργίας , στις δύο απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το εργατικό κέντρο και σωματεία στις 10:30πμ στη Κεντρική Πλατεία στη Νάουσα και την ίδια ώρα στη Πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας