Αγροτικά Νάουσα Τοπικά

ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ Νάουσας: Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον πέρα για πέρα δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους που παλεύουν για την επιβίωσή τους, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη με μπλόκα, συγκεντρώσεις και αποκλεισμό αυτοκινητοδρόμων. Το δίκιο του αγώνα τους είχε ως αποτέλεσμα την αποτυχία της κυβερνητικής επιχείρησης συκοφάντησης και τρομοκρατίας.

Για την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές, το διώξιμο του παραγωγού από το χωράφι ευθύνεται η πολιτική της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η πολιτική που δεν ικανοποιεί τις διεκδικήσεις ζωτικής σημασίας βγάζει τους αγρότες στους δρόμους, αποφασισμένους να παλέψουν μέχρι τέλους για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς, καλύπτοντας τις ανάγκες τους, και να παράγουν καλά ποιοτικά προϊόντα για το λαό.

Στα δυσθεώρητα ύψη του κόστους παραγωγής, όταν το αγροτικό πετρέλαιο ανέβηκε κατά 80% και το αγροτικό ρεύμα κατά 280% συν τους φόρους που μεγαλώνουν, έχουν προστεθεί ξηρασία, πυρκαγιές και μεγάλες πλημμύρες που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, μαζί με τη φετινή μείωση της ελαιοπαραγωγής λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η κυβέρνηση προκαλεί, κοροϊδεύει, αφού ακόμα δεν έχει δώσει τις αποζημιώσεις στους πληγέντες, αλλά προωθεί μπίζνες, πάνω στις καταστροφές, με τις εξαγγελίες για «αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, για δυναμικές καλλιέργειες, για εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων», δηλαδή περαιτέρω εμπορευματοποίηση του νερού. Προωθεί τα φωτοβολταϊκά, την υποχρεωτική ασφάλιση.

Ο λαός μας, με τις εργατικές και άλλες μαζικές οργανώσεις του, έχει ήδη

δηλώσει ξεκάθαρα ότι είναι με το δίκιο των αγροτών και όχι με το στόχο των κυβερνήσεων και των κομμάτων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της τοπικής διοίκησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια.

Ο αγώνας της αγροτιάς έχει άμεση σχέση με τη διατροφή του λαού μας, ο οποίος έχει την πείρα του αγώνα το καλοκαίρι του 1944 στη Θεσσαλία, όπου με υποδειγματική οργάνωση και με όπλο την αλληλεγγύη, μαζί με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, έδωσε μάχες για να σωθεί η σοδειά από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, για να προστατευθεί το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής και να εξασφαλιστεί για τη χρονιά το ψωμί του λαού.

Ενισχύουμε τις εκδηλώσεις συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες, που παλεύουν για μια αξιοπρεπή ζωή, με κάθε τρόπο.

Η  Δ.Ε. της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ Νάουσας   1-2-2024

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο