Ελλάδα Κοινωνία

Πρώην Σταθμάρχης του ΟΣΕ: Έκλεισαν το 2011 την τηλεδιοίκηση για λόγους οικονομίας /αν υπήρχε δεν θα είχε συμβεί με τίποτα το τραγικό δυστύχημα

«δεν θα είχε γίνει με τίποτα το τραγικό δυστύχημα, είμαι κάθετος. Δεν υπήρχε περίπτωση φεύγοντας το τρένο από την Λάρισα να μπει στην γραμμή καθόδου. Η τηλεδιοίκηση θα το έβλεπε και θα το σταμάταγε μέσα στη Λάρισα δεν υπήρχε με τίποτα περίπτωση να συνεχίσει γιατί θα το αναλάμβανε η τηλεδιοίκηση και θα έβλεπε ότι από την απέναντι πλευρά έρχεται τρένο».

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η καταγγελία πρώην σταθμάρχη που αποκαλύπτει την οργανωμένη εγκατάλειψη του ΟΣΕ ήδη από το 2011, προσθέτοντας πως οι επαγγελματίες ανέμεναν κάποιο τραγικό δυστύχημα.

Ο Ιωάννης Κολλάτος, που εργάστηκε ως σταθμάρχης από το 2007 έως τη συνταξιοδότησή του το 2011, μίλησε στο documentonews.gr για την κατάσταση στο σύστημα τηλεδιοίκησης, αποκαλύπτοντας ότι στον σταθμό της Λάρισας λειτουργούσε έως το 2011 δίνοντας τη δυνατότητα να υπάρχει έλεγχος στις αμαξοστοιχίες.

Στη συνέχεια, όμως, για λόγους οικονομίας το σύστημα διακόπηκε με τον κ. Κολλάτο να δηλώνει «εμείς το γνωρίζαμε ότι κάποια στιγμή αυτό θα γίνει».

Ο κ. Κολλάτος επισημαίνει οτι το σύστημα λειτουργούσε μέχρι τις αρχές του 2012: «Εγώ βγήκα σε σύνταξη το 2010 μέχρι τότε το σύστημα το λειτουργούσαμε κανονικά απ’ ό,τι έμαθα και μέχρι το 2011 αρχές του 2012 το σύστημα λειτουργούσε. Μετά άρχισαν να διώχνουν το προσωπικό, τους σταθμάρχες με μετατάξεις και για λόγους οικονομίας το τμήμα έκλεισε».

Στο ερώτημα αν θα είχε γίνει αυτή η τραγωδία σε περίπτωση που λειτουργούσε αυτό το σύστημα λέει «δεν θα είχε γίνει με τίποτα είμαι κάθετος. Δεν υπήρχε περίπτωση φεύγοντας το τρένο από την Λάρισα να μπει στην γραμμή καθόδου. Η τηλεδιοίκηση θα το έβλεπε και θα το σταμάταγε μέσα στη Λάρισα δεν υπήρχε με τίποτα περίπτωση να συνεχίσει γιατί θα το αναλάμβανε η τηλεδιοίκηση και θα έβλεπε ότι από την απέναντι πλευρά έρχεται τρένο».

 efsyn.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων