Βέροια Οικονομία

Συνάντηση Προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας με τον Υπουργό Οικονομικών

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Συνάντηση με εκπροσώπους  του Επιμελητηρίου και των  τριών Εμπορικών Συλλόγων της Ημαθίας είχαν το απόγευμα του Σαββάτου ο Υπουργός Οικονομικών , κ. Χρήστος Σταϊκούρας , ο Υφυπουργός Οικονομικών  κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος ,οι βουλευτές  ,κ.κ Τάσος Μπαρτζώκας , Λάζαρος Τσαβδαρίδης και ο Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής κ. Σταύρος Γιανναβαρτζής .

Στην σύσκεψη που  έγινε στο Επιμελητήριο Ημαθίας μεταξύ των εκπροσώπων της αγοράς συμμετείχε και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κα Αθηνά Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου.

Η κα Πρόεδρος αναφέρθηκε στην δεινή οικονομική κατάσταση και στην μείωση της καταναλωτικής ζήτησης , που έχει επίπτωση στο λιανεμπόριο.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτησή της η κα Τσιπουρίδου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αξιότιμε κ. υπουργέ,

Ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας καθημερινά γίνομαι αποδέκτης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μου.

Δεν επιθυμώ να καταχραστώ τον χρόνο σας και γι’ αυτό θα αναφερθώ στα προβλήματα της τοπικής μας αγοράς.

Η οικονομία της  Βέροιας και της ευρύτερη περιοχή μας στηρίζεται σε μεγάλο ποσοστό στον πρωτογενή τομέα. H απώλεια του αγροτικού εισοδήματος και η καθυστέρηση πληρωμής αποζημιώσεων, λόγων των έκτακτων καιρικών φαινομένων, (βροχοπτώσεις Καλοκαιριού, Αύγουστος), έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά.    Όταν δεν έχουν οι αγρότες χρήματα, τα ταμεία των εμπόρων είναι άδεια.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας