Πολιτική Τοπικά

Συνάντηση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη με τον Πρέσβη της Αργεντινής στην Αθήνα Luis Alfredo Azpiazu    

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή της ΝΔ Λάζαρου Τσαβδαρίδη πήραμε το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

Συνάντηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αργεντινής κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη με τον Πρέσβη της Αργεντινής στην Αθήνα κ. Luis Alfredo Azpiazu.

Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Πρέσβη της Αργεντινής, κ. Luis Alfredo Azpiazu, είχε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας, κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, σήμερα, στη Βουλή.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τις μακροχρόνιες αρμονικές σχέσεις των χωρών μας, υπογραμμίζοντας πως αυτές είναι εδραιωμένες όχι μόνο σε παράλληλες διαδρομές, προς διεκδίκηση της ανεξαρτησίας, αλλά και στην κοινή προσήλωση στη δημοκρατία, την αγωνία για επίλυση προβλημάτων παγκοσμίως, τη δέσμευση για σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο.

Ο κ. Τσαβδαρίδης επιπλέον, υπέδειξε τις πρόσφατες επισκέψεις στο Μπουένος Άιρες αξιωματούχων από την εκτελεστική εξουσία της χώρας ως απόδειξη του ζωηρού ελληνικού ενδιαφέροντος για διεύρυνση της συνεργασίας επί τομέων που ήδη υποστηρίζονται προς όφελος των δύο λαών.

Αναφορά έγινε εκατέρωθεν στη δυναμική, που αναπτύσσουν οι τοπικές κοινωνίες, με τους Έλληνες που ζουν στην Αργεντινή και αντιστοίχως τους Αργεντινούς που ζουν στην Ελλάδα, να προσδίδουν ουσιαστικά στοιχεία στις γέφυρες πολιτιστικών ανταλλαγών.

Ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας δήλωσε πρόθυμος να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για την εγγύτητα της Αργεντινής στα καίρια για την Ελλάδα ζητήματα, και μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή της στην Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο.

Στο ίδιο πνεύμα κινούμενος, ο Πρέσβης, εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας σε παράλληλη δρομολόγηση με τις επαφές της εκτελεστικής εξουσίας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας