Πολιτική

ΜέΡΑ25: Νομοσχέδιο – δυναμίτης της Κυβέρνησης τινάζει στον αέρα ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια υγεία

Καλούμε την κοινωνία να αντιδράσει αυτή τη βδομάδα μαζί με τους γιατρούς

Όσο οι τηλεθεατές βομβαρδίζονται με τον αντιπερισπασμό του σκανδάλου της “Κιβωτού”, η Μητσοτάκης Α.Ε. και η κα Γκάγκα φέρνουν το νομοσχέδιο για την πλήρη διάλυση της δημόσιας υγείας, και άρα την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της, προς ψήφιση στη Βουλή. O “ελέφαντας στο δωμάτιο” αυτό που διακαώς θέλει να αποκρύψει ταχυδακτυλουργικά η Κυβέρνηση, είναι ότι και τα δύο θέματα εκκινούν από την ίδια σκοτεινή καρδιά της κυβερνητικής ιδεολογίας: την ιδιωτικομανία. Το σκάνδαλο της «Κιβωτού» στον πυρήνα του δείχνει τις συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής πρόνοιας, με την Κυβέρνηση κιόλας να την “μεταβιβάζει” πλέον στην δήθεν φιλανθρωπία των ιδιωτών εφοπλιστών-ολιγαρχών, λες και δεν είναι υποχρέωση του κράτους που απορρέει από το Σύνταγμα. Το ίδιο έγκλημα θα συντελεστεί στο πολλαπλάσιο με το νομοσχέδιο για την παράδοση της Υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Διότι μόνο έτσι μπορεί να αξιολογηθεί ένα νομοσχέδιο που καταργεί την αποκλειστικότητα των γιατρών του ΕΣΥ στον δημόσιο τομέα υγείας και το οποίο ανοίγει τις πόρτες του ΕΣΥ για περαιτέρω ΣΔΙΤ και ιδιωτικομανία, μέσα από απογευματινά χειρουργεία με αμοιβή και άλλα τέτοια πολλά. Αυτός είναι κι ο λόγος που οι υγειονομικοί πραγματοποιούν 3ήμερη κινητοποίηση την οποία το ΜέΡΑ25 στηρίζει κηρύσσοντας κι αυτό από την πλευρά του την εβδομάδα αυτή, εβδομάδα αγώνα και κινητοποιήσεων απέναντι στο κυβερνητικό έκτρωμα.

Μπορεί λοιπόν τα μέσα μαζικής εξαπάτησης να κατακλύζουν τα δελτία ειδήσεων με αστυνομικό ρεπορτάζ για να αποκρύψουν τα εγκλήματα που συντελεί η Κυβέρνηση καθημερινά, όμως ο κόσμος, οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι παλεύουν και απαιτούν ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, όπως ακριβώς και μια κοινωνική πρόνοια η οποία πρέπει να είναι δημόσια, κοινωνικοποιημένη και διαφανής. Να μην αφήσουμε τη δημόσια υγεία, ούτε και την κοινωνική πρόνοια, στα χέρια της ολιγαρχίας όπως επιθυμεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας