Βέροια

Τρίτη ανταλλαγή μαθητών / φιλοξενία του 5ου ΓΕΛ Βέροιας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+

«Change Yourself, Not Nature»: Τρίτη ανταλλαγή μαθητών/φιλοξενία του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229

H oμάδα Erasmus+ του 5ου ΓΕ.Λ. φιλοξένησε και συντόνισε τις εργασίες του προγράμματος με τίτλο «Change Yourself, Not Nature»  στο σχολείο και στην πόλη μας.

Συγκεκριμένα, 24 μαθητές/-τριες και 3 καθηγητές/-τριες του σχολείου φιλοξένησαν 36 μαθητές/-τριες και 8 καθηγητές/-τριες των σχολείων-εταίρων: «The Corporation of NCG» από το Ηνωμένο Βασιλείο (συντονίστρια χώρα), «Gazi Anadolou Lisesi» από τη Σαμψούντα της Τουρκίας,  «Liceo Scientifico Statale Alfred Nobel» από την πόλη Torre del Greco της Ιταλίας. Θέμα του προγράμματος είναι η κλιματική αλλαγή, οι λόγοι που την προκάλεσαν και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.

Έτσι, οι πέντε ημέρες εργασιών στην Ελλάδα ήταν αφιερωμένες στην γη, στο κλίμα της, στις ανθρώπινες δραστηριότητες που επιβαρύνουν την κλιματική αλλαγή, στις δράσεις που οι νέοι μπορούν να υλοποιήσουν προκειμένου να συμβάλλουν στην αναχαίτιση της και στις ακτιβιστικές δράσεις με θέμα το Περιβάλλον.  Προκειμένου λοιπόν να γίνουν κατανοητές οι επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο κλίμα, όλοι οι μαθητές/-τριες επισκέφτηκαν τον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου Κοζάνης, τον Σταθμό Αιολικής Ενέργειας στους Γεωργιανούς του Βερμίου, τον ΥΗΣ Σφηκιάς, το τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ. -όπου ο καθηγητής Στέφανος Σγαρδέλης εντυπωσίασε την ομάδα με μία σύντομη, αλλά περιεκτικότατη παρουσίαση για το αποτύπωμα του άνθρακα – και, τέλος, γνώρισαν και συνομίλησαν με τον Βεροιώτη ακτιβιστή Ν. Ασλάνογλου.

Παράλληλα, οι φιλοξενούμενες ομάδες ξεναγήθηκαν στις πόλεις της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκαν τα Μετέωρα και το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων στην Βεργίνα και φυσικά, δοκίμασαν και ενθουσιάστηκαν με την γαστρονομία της πόλης και της χώρας μας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικός φορέας για την Ελλάδα είναι το Ι.Κ.Υ.

btr
btr
banner-article

Ροη ειδήσεων