Κοινωνία Πολιτική

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση του με τον Δήμαρχο Πάτρας  

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης, Κώστα Πελετίδη. Μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Καλημέρα κι από μένα σε όλους και όλες, με ευχές για δύναμη και υγεία, που τη χρειαζόμαστε όλοι σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα και ο λαός μας.

Είναι δική μας χαρά που βρισκόμαστε σήμερα, μαζί με όλη την αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, εδώ στην Πάτρα, που επισκεπτόμαστε τη Δημοτική Αρχή, τον Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, ένα Δήμο που βρίσκεται στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, με αξιόλογο έργο, όπως είναι κοινά αποδεκτό. Γιατί το συναντάμε και μας το λένε Δήμαρχοι  “φίλοι κι εχθροί” κι αντίπαλων -εννοώ- πολιτικών πεποιθήσεων, σε όλη την Ελλάδα, ότι είναι ένας δήμος, ο οποίος αποτελεί πρότυπο δράσης, αγωνιστικότητας, υπεράσπισης και διεκδίκησης των συμφερόντων της πόλης και του λαού, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει συνολικά η τοπική διοίκηση σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας των πολιτικών που έρχονται σα συνέχεια όλων αυτών των αλλεπάλληλων μεταρρυθμίσεων και αναδιαρθρώσεων που έγιναν στον τομέα αυτό -ουσιαστικά είναι κράτος τοπικό- και με τις κυβερνήσεις που αλλεπάλληλα έχουν δώσει πάρα πολλές αρμοδιότητες.

Πάνω από διακόσιες αρμοδιότητες και καθήκοντα έχουν δώσει στους δήμους χωρίς, όμως, την απαραίτητη χρηματοδότηση. Ουσιαστικά μιλάμε για μείωση της χρηματοδότησης, για υποχρηματοδότηση, με αποτέλεσμα ο δήμος να μη μπορεί ουσιαστικά και σωστά να λειτουργήσει, να υπηρετήσει τα συμφέροντα για τα οποία τον έχει εκλέξει ο λαός της Πάτρας, όπως και σε άλλους δήμους.

Με τεράστιες δυσκολίες αυτή η υποχρηματοδότηση οδηγεί σε έλλειψη προσωπικού για να γίνουν έργα, για να λειτουργούν σωστά οι υπηρεσίες του δήμου έτσι ώστε να εξυπηρετείται ο λαός. Η λύση -ξέρετε πολύ καλά ότι εμείς το παλεύουμε ως ΚΚΕ και στη Βουλή και παντού- δεν είναι ούτε τα οχτάμηνα ούτε τα εξάμηνα, ούτε η δουλειά που ο άλλος δε μπορεί να αποκτήσει όχι μόνο την πρακτική άσκηση, ούτε και την ουσιαστική λειτουργία στο έργο που έχει να επιτελέσει, χώρια που μετά οδηγείται στην ανεργία.

Πρέπει οι προσλήψεις να γίνονται με ευθύνη του κράτους, της κυβέρνησης, γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει και το νομοθετικό πλαίσιο, να είναι μόνιμες και σταθερές οι εργασιακές σχέσεις και εδώ στο δήμο για να αποδίδει και να μπορεί να λειτουργήσει σε όφελος των συμφερόντων του λαού.

Μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος της Πάτρας και υποσχόμαστε και από αυτό το βήμα, απ’ αυτή εδώ τη θέση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, παντού, απέναντι στην κυβέρνηση, στα υπουργεία, στα άλλα πολιτικά κόμματα μέσα στη Βουλή, και έξω απ’ αυτήν στους δρόμους του αγώνα, γιατί πραγματικά χρειάζεται να επιλυθούν καίρια ζητήματα, που οι δήμοι τα θέλουν, ο Δήμαρχος τα ζητάει, η δημοτική Αρχή τα ζητάει, όμως είναι ζήτημα της κεντρικής εξουσίας που πρέπει να αποφασίσει ποιων συμφέροντα θέλει να υπηρετεί. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση εμείς θα είμαστε στο πλευρό του λαού της Πάτρας, στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις.”

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας