Θεσσαλονίκη: Έκθεση γραμματοσήμων Fluxus

--------

Η έκθεση των εικόνων στη "Ζώγια" οι οποίες συμμετείχαν σε δύο από τις δράσεις που έγιναν στο πλαίσιο της “1ης Διεθνούς Συνάντησης του ελληνικού FLUXUS”, που διοργανώνει, από το 2019 το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το 3ο Εργαστήριο του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. (Διευθυντής: Γιώργος Τσακίρης), μαζί με το Fluxus Zone Atelier του Γιάννη Σταμενίτη.

Η έκθεση αυτή έρχεται ως συνέχεια μίας σειράς πολύτροπων FLUXUS περφόρμανς και δράσεων που έγιναν στο 'Λιβάδι του Εφήμερου V' τον περασμένο Αύγουστο.

Οι δράσεις των οποίων τις συμμετοχές θα δούμε σε αυτή την έκθεση, είναι αποτέλεσμα διεθνούς ενεργοποίησης και μορφής αντίστασης στη μη επικοινωνία μας κατά το διάστημα του «Πρώτου Εγκλεισμού» εξ αιτίας του Covid-19, το Φεβρουάριο του 2020.

Ζητούσαμε από τους φίλους μας (και στις δύο παρακάτω δράσεις) να κατεβάσουνε μία προκατασκευασμένη (από εμάς) εικόνα, να προσθέσουνε στον ελεύθερο χώρο μια δική τους εικόνα και να μας την επιστρέψουνε.

Ξεκινήσαμε με την πρώτη αναγγελία «Ο εγκλεισμός λόγω του ιού: Καραντίνα και δημιουργικότητα! Δε μας σταματάει τίποτα στο να αγαπάμε τη ζωή και φτιάχνουμε αυτό που αγαπάμε τέχνη!» (70 συμμετοχές από όλο τον κόσμο).

Λόγω της συνεχιζόμενης καραντίνας, η διοργάνωση εμπλουτίστηκε με μία ακόμη επίκαιρη δράση, την «Γίνε και εσύ ένα FLUXUS γραμματόσημο! COLD and FLU / XUS».  Γράφαμε: Βάλε την φαντασία σου να οργιάσει. Τράβηξε την αυτοφωτογραφία σου, σε κατάσταση φρενίτιδας, λόγο εγκλεισμού, καραντίνας, κοροναϊού. (55 συμμετοχές από όλο τον κόσμο).

Και οι δύο ολοκληρώθηκαν στις 4/5/2020

Fluxus VS COVIDE-19 https://issuu.com/photographycenterthessaloniki/docs/fluxus_vs_covide19

Be a postage stamp! https://issuu.com/photographycenterthessaloniki/docs/be_a_postage_stamp_

Περισσότερα: https://www.fkth.gr/el/node/1110

Και λίγα λόγια για το κίνημα FLUXUS : https://www.fkth.gr/index.php/el/node/1186

info:

«Ζώγια» / Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια (τλφ 2310 243459)

Αλ. Σβώλου 54, Θεσσαλονίκη.

Ανοικτά όλη τη μέρα.

Τηρούνται οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες.

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια: έως τις 31/10/2021

Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (www.fkth.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες: Βασίλης Καρκατσέλης, τηλ. 6942 860 890

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 40223 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια