Βέροια Πολιτισμός

Βέροια Εύηχη Πόλη: Η Ζωή Τηγανούρια στο Άλσος με το ακορντεόν της σ’ ένα μουσικό ψηφιδωτό

——

Με γεμάτο το Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη» η Ζωή Τηγανούρια εγκαινίασε τις φθινοπωρινές εκδηλώσεις της φετινής «Εύηχης Πόλης».

Γνωστή η Τηγανούρια για την δεξιοτεχνία της στο ακορντεόν, επέλεξε για τη συναυλία της ένα μουσικό αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη,  διασκευάζοντας τα πιο πολυτραγουδισμένα κομμάτια του, παντρεμένα όμως και με άλλους μουσικούς δρόμους στους οποίους εκφράστηκε η ίδια στη σύνθεση, με κυρίαρχα τα κομμάτια της στο ρυθμό του τάνγκο.

Έτσι, ξεκινώντας με  Καζαντζίδη και περνώντας μέσα από τα καλύτερα τραγούδια του, διασκευασμένα πάντα από την ίδια, έδωσε δικές της συνθέσεις – μάλιστα κάποια πραγματικά εμπνευσμένη έχει γίνει soundtrack σε χολιγουντιανή ταινία – για να μην αφήσει όμως και τους παραδοσιακούς μουσικούς δρόμους, που τους περπάτησε με την εξαιρετική μουσική της ορχήστρα.

Δίπλα της οι πολύ καλές φωνές των Γκατζούρα Στάθη -του βεροιώτη τραγουδιστή και τραγουδοποιού- της Άννας Κατσούλη και του Κώστα Τηγάνη, την συνόδεψαν σ’ ένα δίωρο αφιέρωμα, που έμοιαζε με πολύχρωμο  μουσικό ψηφιδωτό.

Βέβαια, η πολυποικιλότητα ανάμεσα στα τόσο διαφορετικά ακούσματα – από τον Καζαντζίδη στο τάνγκο ή στα εβρίτικα, τα ηπειρώτικα και τα ποντιακά – μπορεί να προκάλεσαν έκπληξη με την ασυνέχειά τους, φαίνεται όμως πως αυτή ήταν η σκηνοθετική γραμμή και του Μάνου Αντωνίου,  που ήθελε την πρωταγωνίστριά του όχι μόνο να παίζει με το στοιχείο της έκπληξης, αλλά να βρίσκεται και σε πλήρη λεκτική επικοινωνία με το κοινό της.

Πληθωρική και εντυπωσιακή στο παίξιμό της κέρδισε το κοινό, που  την καταχειροκρότησε.

Συντελεστές της εκδήλωσης

Ορχήστρα
Βιολί 1: Στέλλα Τζανή
Βιολί 2: Βασίλης Κατσούλης
Βιόλα: Μόνικα
Τσέλο: Θοδωρής Κοζάνης
Κρουστά: Στέλιος Γενεράλης
Μπάσο: Γιάννης Γρηγορίου
Κιθάρα:  Μιχάλης Βερβελάκης

Ερμηνεύουν Στάθης Γκαντζούρας, Άννα Κατσούλη, Κώστας Τηγάνης

Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου

Καλλιτεχνική επιμέλεια / ακορντεόν: Ζωή Τηγανούρια

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας