Βέροια Εκδηλώσεις

Βέροια Εύηχη Πόλη / Ζωή Τηγανούρια  “Από το Tango έως τον Καζαντζίδη”, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου (είσοδος ελεύθερη με κάρτες)

Τετάρτη 01/ 09 , 9.00μ.μ. , Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»

Ζωή Τηγανούρια

 «Από το Tango έως τον Καζαντζίδη»

    Με κουαρτέτο εγχόρδων.

 Συμμετέχουν  ο Στάθης Γκαντζούρας  , η Άννα Κατσούλη και ο Κώστας Τηγάνης .

 Η μουσικοσυνθέτης Ζωή Τηγανούρια, συνεχίζει να μας εκπλήσσει με εντυπωσιακά και πρωτότυπα project.

Αυτή  τη φορά δημιούργησε ένα μαγικό μουσικό χαρμάνι Λαϊκού τραγουδιού, Tango & Κλασσικής μουσικής!

Πλαισιωμένη από ένα κουαρτέτο εγχόρδων, σύγχρονη ορχήστρα & εξαιρετικούς ερμηνευτές, η βιρτουόζος του ακορντεόν παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στην αδιαμφισβήτητα μεγαλύτερη φωνή του λαού και του αιώνα, τον μοναδικό Στέλιο Καζαντζίδη. Έκπληξη της παράστασης είναι η συμμετοχή του Βεργιώτη τραγουδοποιού και ερμηνευτή Στάθη Γκαντζούρα!

Θα ακουστούν σε πρωτότυπες ενορχηστρώσεις, διασκευασμένες συνθέσεις των κορυφαίων δημιουργών της χώρας μας που ερμήνευσε ο Στέλιος Καζαντζίδης (Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζηδάκις, Σταμάτης Σπανουδάκης, Μάνος Λοΐζος, Βασίλης Τσιτσάνης, Χρήστος Νικολόπουλος, Απόστολος Καλδάρας, Θεόδωρος Δερβενιώτης, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Πυθαγόρας, Κώστας Βίρβος, κ.ά.), μαζί με γνωστές συνθέσεις της ίδιας της συνθέτιδος από την πολυετή δισκογραφία της.

Στο ρεπερτόριο περιλαμβάνεται και το τραγούδι της Ζωής Τηγανούρια “Γενοκτονία” για το οποίο η συνθέτης δέχθηκε συγχαρητήρια από τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κο Προκόπη Παυλόπουλο όταν το ερμήνευσε ζωντανά σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συμμετέχουν οι μουσικοί :

Βιολί 1: Στέλλα Τζανή

Βιολί 2: Βασίλης Κατσούλης

Βιόλα: Μόνικα

Τσέλο: Θοδωρής Κοζάνης

Κρουστά: Στέλιος Γενεράλης

Μπάσο: Γιάννης Γρηγορίου

Κιθάρα:  Μιχάλης Βερβελάκης

Ερμηνεύουν Στάθης Γκαντζούρας και Άννα Κατσούλη

Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου

Καλλιτεχνική επιμέλεια / ακορντεόν: Ζωή Τηγανούρια

Ζωή Τηγανούρια
Συνθέτης & σολίστ ακορντεόν

Η Ζωή Τηγανούρια είναι συνθέτης & σολίστ ακορντεόν από την Ελλάδα.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Σαμοθράκης σε οικογένεια Παραδοσιακών μουσικών. Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους διάσημους τραγουδιστές στην Ελλάδα, καθώς και με διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι James Brown, Al Di-Meola, Goran Bregović, Chico Freeman, Jason Mcoy, In-Grid, Zülfü Livaneli, Roozbeh Nematollahi, Ömer Faruk Tekbilek, κ.ά.

Έχοντας διαγράψει μία σημαντική 20ετή μουσική διαδρομή, έχει καταφέρει να χτίσει την προσωπική της αισθητική ταυτότητα με συνθέσεις ιδιαίτερης ευαισθησίας και ανατρεπτικής έμπνευσης.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε τη σύνθεση του soundtrack της επερχόμενης ταινίας του Hollywood «Tango Shalom», αφού είχε δδεχθεί συγχαρητήρια από τον πρ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο για τη σύνθεση της «Γενοκτονία» σε στίχους Πασχάλη Μπούρα (γραμμένη για τη γενοκτονία του ελληνικού πληθυσμού στον Πόντο στις αρχές του 1900) κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Προεδρίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Έχει συνθέσει το soundtrack της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς του καναλιού ΑΝΤ1 «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» και μουσικά θέματα για το soundtrack του ντοκυμαντέρ του Mega Channel “21 – Η Επανάσταση των Ελλήνων”.

Κατά τη διάρκεια του lock-down του 2020, συμμετείχε στο διεθνές τραγούδι “We Are 1 World” μαζί με πολλούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, δωρίζοντας τα έσοδα στον Ερυθρό Σταυρό για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, και συμμετείχε ως “πρέσβειρα” στην καμπάνια του ΕΟΤ “Greece From Home” για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

Έχει εμφανιστεί ζωντανά στο AIMS Best Marathon Runner Gala 2015 που διοργανώθηκε από την AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων), η οποία μεταδόθηκε ζωντανά παγκοσμίως από την ΕΡΤ με κύριο παρουσιαστή τον Αλέξη Κωσταλά.

Σαν ιδιοκτήτρια της εταιρείας μουσικών παραγωγών “Zoe Music Ltd.” έχει επιλεγεί από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “100 Mirrors”, ανάμεσα στις 100 γυναίκες επιχειρηματίες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίες χρησιμεύουν ως πρότυπα για άλλες γυναίκες που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να ενδυναμώσουν τη δημιουργικότητα και τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες.

Έχει λάβει τιμητική διάκριση από τους διεθνείς “γίγαντες” του ακορντεόν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ακορντεόν στο Ikaalinen της Φινλανδίας, συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεσης Μουσικής της Φρανκφούρτης, έχει βραβευτεί με το Μετάλλιο Τιμής από το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης για τη συμβολή της στη Πολιτιστική κληρονομιά του Νομού Έβρου, την έχουν αποκαλέσει “Πρόσωπο της Αρσινόης” και insrtumental συνθέσεις της χρησιμοποιήθηκαν ως μουσική υπόκρουση στα βίντεο των νικητών στα Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca” στο Βατικανό.

Με:

  • Περισσότερα από τριάντα (30) προσωπικά άλμπουμ και singles από το 2006 μέχρι σήμερα,

  • Βιβλία με παρτιτούρες + CD για transcription & play-along,

  • Περισσότερες από διακόσιες συνθέσεις στην Ελληνική δισκογραφία από το 1999 μέχρι σήμερα,

  • Συνθέσεις και διασκευές σε διεθνείς συλλογές,

  • Εκατοντάδες ηχογραφήσεις,

  • Ορχηστρικές συνθέσεις,

  • Soundtracks για ντοκυμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές,

η Ζωή Τηγανούρια εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε μεγάλα φεστιβάλ και δίνοντας πολυάριθμες συναυλίες.

Γνωστή ως “Zoe”, είναι μία καλλιτέχνις που δεν περιορίζεται από γεωγραφικά σύνορα, και όπως λέει η ίδια:

Η μουσική είναι ένα σύμπαν γεμάτο αισθήσεις…

 Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΒΕΡΟΙΑ ΕΥΗΧΗ ΠΟΛΗ της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

 Τόπος  συναυλίας   :

Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη», Βέροια Ημαθίας .

Ημερομηνία : 1 Σεπτεμβρίου  2021

 Συνδιοργάνωση : ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, με κάρτες εισόδου

Η διάθεση των καρτών ελεύθερης εισόδου ξεκινά τη Δευτέρα 30  Αυγούστου  και ώρα 13.00 μέσω του site www.ticketservices.gr

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ενημερώνουμε το κοινό ότι θα τηρηθούν ΟΛΑ τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Στις κάρτες εισόδου αναγράφεται προτεινόμενη ώρα προσέλευσης.

Παρακαλούμε να την τηρήσετε προς αποφυγή συνωστισμού.

Παρακαλούνται οι θεατές να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των ταξιθετών και του προσωπικού ασφάλειας κατά την είσοδο τους και κατά την έξοδο τους.

 Όροι χρήσης ηλεκτρονικών καρτών ελεύθερης  εισόδου

* H κάρτα εξασφαλίζει δικαίωμα εισόδου στον χώρο της αναγραφόμενης εκδήλωσης για την συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα η οποία αναφέρεται σε αυτό.

* Όλες οι θέσεις που διατίθενται, αφορούν καθημένους, είναι αριθμημένες και έχει προβλεφθεί η υποχρεωτική τήρηση αποστάσεων μεταξύ των θεατών σύμφωνα με τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών. Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις των θεατών από τις θέσεις τους

* Κατά την είσοδο και την έξοδο τους από το χώρο οι θεατές πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις του 1,5 μέτρου

* Οι θεατές υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των υπευθύνων του χώρου και να σέβονται τους υγειονομικούς κανονισμούς που έχουν τεθεί από τον Διοργανωτή καθ ‘όλη τη διάρκεια παραμονής τους στον χώρο.

* Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μετακινήσει θεατές από τις θέσεις τους σε άλλες, αν αυτό θεωρηθεί αναγκαίο για υγειονομικούς λόγους.

* Το απόκομμα της κάρτας ελεύθερης εισόδου πρέπει να φυλάσσεται μέχρι το τέλος της εκδήλωσης και να επιδεικνύεται στο προσωπικό του χώρου εφόσον ζητηθεί.

* Οι θεατές δεν επιτρέπεται να φέρουν κατά την είσοδο μπουκάλια, όπλα, αιχμηρά αντικείμενα και ό,τι άλλο θα μπορούσε να αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των θεατών. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα ελέγχου στην είσοδο για λόγους ασφαλείας.

* Η είσοδος αργοπορημένων στις παραστάσεις δεν επιτρέπεται. Η παράσταση δεν έχει διάλειμμα.

* Απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους χώρους της εκδήλωσης

* O θεατής θα πρέπει να επιδεικνύει υποδειγματικό αίσθημα ατομικής ευθύνης, να τηρεί τους κανόνες υγιεινής και να συμμορφώνεται με όλα τα παραπάνω.

* Εάν η εκδήλωση αναβληθεί εξαιτίας καιρικών συνθηκών, υγειονομικών αιτιών ή ανωτέρας βίας, θα υπάρξει ανακοίνωση από τον Διοργανωτή για τυχόν επανάληψή της .

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας