Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Σ’ αναζητώ στη Σαλλονίκη ξημερώματα…

————

Εργατικό Κέντρο Νάουσας / Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ημαθίας- Πέλλας / Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Ημαθίας- Πέλλας.

————————

Σ’ αναζητώ στη Σαλλονίκη ξημερώματα…

Δεν φτάνει που μήνες τώρα η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Βέροιας δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για την οργάνωση του αγώνα των εργατών, ώστε να προετοιμάσει τους εργαζόμενους για αγωνιστική απάντηση απέναντι στο Νομοσχέδιο της κυβέρνησης,  έρχεται τώρα με ανακοίνωση του καλώντας τους εργαζόμενους να παρευρεθούν  στις 10 του μηνός στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στη Θεσσαλονίκη!

 Μήπως την επόμενη φορά να καλούσε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα;  

Με τη στάση της η πλειοψηφία του ΕΚ Βέροιας δείχνει πως συμβαδίζει με τα βήματα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ , όπως και του εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, οι οποίες ηγεσίες όλους αυτούς τους μήνες που η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί της « παπαγαλίζουν» για τα «οφέλη» που θα έχουν οι εργαζόμενοι από το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα προσπαθώντας να πείσουν τους εργαζόμενους να χωνέψουν αυτό το τερατούργημα κρατούσαν « στάση αναμονής» , λέγοντας ότι υπάρχουν και « καλές διατάξεις» , ότι χρειάζεται διάλογος , εξύβριζαν τις απεργιακές μάχες όλο αυτό διάστημα ρίχνοντας με αυτό τον τρόπο τους εργαζόμενους στο « στόμα του Λύκου», δηλαδή στις ορέξεις των εργοδοτών .

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες όλου του Νομού να καταδικάσουν με τη στάση τους τη συμβιβασμένη πλειοψηφία του ΕΚ Βέροιας και αγωνιστικά και μαζικά να δώσουν το παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που καλούν τα ταξικά συνδικάτα και το Εργατικό κέντρο Νάουσας τη Πέμπτη στις 10/6 και να παλέψουν διεκδικώντας

  • Κάτω τα χέρια από το 8ωρο , αγώνας για μείωση του εργάσιμου χρόνου σε 7ωρο – 5νθήμερο- 35ωρο που στον 21ο αιώνα αποτελεί προϋπόθεση για να έχουμε ελεύθερο χρόνο, να χαρούμε τη ζωή και τα παιδιά μας.

  • Αυξήσεις στους μισθούς με επαναφορά όλων των συλλογικών συμβάσεων.

  • Κατάργηση όλων των νόμων που γενικεύουν τη δουλειά λάστιχο , πλήττουν το απεργιακό δικαίωμα και τη συνδικαλιστική δράση.

  • Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι στη διαλογή και στη κομπόστα τις συνέπειες από τις καταστροφές που έγιναν φέτος στις καλλιέργειες των ροδάκινων και των υπόλοιπων δέντρων. Να διεκδικήσουμε επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους –πληττόμενους στα 600 ευρώ το μήνα και χωρίς όρους και προϋποθέσεις για τη χορήγηση του και ανεξαρτήτως ταμείου ασφάλισης .

Όλοι οι εργαζόμενοι να δώσουν βροντερό παρόν στις συγκεντρώσεις των ταξικών Εργατικών Κέντρων και συνδικάτων . Στη Νάουσα στις 10:30πμ στη Κεντρική Πλατεία Στη Βέροια στις 11:00μμ στη Πλατεία Ωρολογίου.

banner-article

Ροη ειδήσεων