Κοινωνία

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: Καμία δημοσιοποίηση στοιχείων από καταγγελίες που ξεπέρασαν τις χίλιες, σε τρίτους

————-

Καθώς αυξάνονται και πληθύνονται καθημερινά οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση (και) στο χώρο του θεάματος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών προσπαθεί να βάλει σε τάξη τα του οίκου του.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΣΕΗ ίδρυσε Πειθαρχικό Συμβούλιο και μέσα σε ελάχιστο χρόνο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του οργάνου, Πασχάλης Τσαρούχας, δέχθηκε πάνω από 1.000 καταγγελίες κάθε είδους.

Την Πέμπτη, έγινε γνωστό ότι τρεις γνωστές ηθοποιοί προχώρησαν σε καταγγελία για παρενόχληση σε βάρος συναδέλφου τους, ζητώντας τη διαγραφή του και προκαλώντας νέα αναταραχή στο χώρο.

Μπροστά στις εξελίξεις, το ΣΕΗ υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε ανακοίνωση, στην οποία ξεκαθαρίζεται ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν δημοσιοποιεί κανένα στοιχείο που να αφορά σε καταγγελίες.

Συγκεκριμένα, το σωματείο ανακοίνωσε ότι:

«Σεβόμενοι εξίσου, τόσο τα μέλη που επιλέγουν να μιλήσουν ανοιχτά και δημόσια, όσο όμως και τα μέλη που απευθύνονται αποκλειστικά στο Σωματείο και θέλοντας να υπερασπιστούμε τις καταστατικές διαδικασίες του σωματείου μας, από τις οποίες δεσμευόμαστε και οι οποίες απαιτούν εμπιστευτικότητα, εχεμύθεια και σε κάθε περίπτωση αυστηρή τυπικότητα στην τήρηση τους, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ δηλώνουν ότι από την πλευρά μας δεν νομιμοποιούμαστε να θέσουμε σε γνώση οποιουδήποτε τρίτου, οποιοδήποτε στοιχείο αφορά σε θέματα που σχετίζονται με καταγγελίες ηθοποιών. Οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση από το σωματείο μας θα λαμβάνει χώρα με έγγραφες δηλώσεις, όταν οι καταστατικές διαδικασίες ολοκληρώνονται και λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας