Κορωνοϊός

Πρόστιμο 300 ευρώ σε αιμοδότη για… «άσκοπη μετακίνηση»

Συχνές είναι οι εκκλήσεις για εθελοντική αιμοδοσία, ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Σύμφωνα ωστόσο με καταγγελία, αυτό δεν εμπόδισε άντρες της ΔΕΛΤΑ να κόψουν πρόστιμο σε εθελοντή αιμοδότη, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του από το νοσοκομείο.

Την καταγγελία έφερε στο «φως» ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία, αν και ο εθελοντής αιμοδότης, ο οποίος επέβαινε σε τρόλεϊ, «ευγενικά εξήγησε πως μόλις είχε δώσει αίμα, έδειξε το σχετικό SMS, έδειξε την επίδεση και το σημάδι της πρόσφατης φλεβοκέντησης στο χέρι του», οι αστυνομικοί έκοψαν πρόστιμο.

Μάλιστα, είχαν προηγηθεί σωματικοί έλεγχοι στους επιβάτες από τους αστυνομικούς της ΔΕΛΤΑ χωρίς γάντια. Τελικά πίστωσαν πρόστιμο 300 ευρώ στον αιμοδότη.

Σε διαμαρτυρία των γιατρών της υπηρεσίας Αιμοδοσίας προς τον αρμόδιο αστυνομικό διοικητή, ο τελευταίος έδωσε… «μασημένες» απαντήσεις και αρνήθηκε να ακυρώσει το πρόστιμο.

«Έτσι με αυτά και με αυτά θα ξεμείνουμε τελείως και από εθελοντές αιμοδότες σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία έχουν κυριολεκτικά στραγγίξει από αίμα» σημειώνει ο γιατρός στην καταγγελία.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων