Η νεολαία πλημμύρισε τους δρόμους! – Συγκλονιστικό το συλλαλητήριο: «Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Αλβανία, είμαστε στο δρόμο για δωρεάν παιδεία»!
Η μεγάλη πορεία μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και εργαζόμενων στο κέντρο της Αθήνας, που ολοκληρώθηκε μετά την 1.30μμ, υπήρξε συγκλονιστική
Δεκάδες χιλιάδες πλημμύρισαν τους δρόμους!
Έστειλαν μήνυμα ελπίδας και αγώνα σε όλο τον λαό!
Η τρομοκρατία έσπασε στην πράξη!
Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώνεται την Παρασκευή 30/10 με νέα συλλαλητήρια μαθητών και φοιτητών στην Αθήνα και τον Πειραιά, ημέρα που θα συναντηθούν με τη μεγάλη, διεθνή απεργία των λιμενεργατών όλου του κόσμου!
Η μαχητική διάθεση και η αποφασιστικότητα της νεολαίας αποτυπώθηκε με συγκλονιστικό τρόπο στους δρόμους της Αθήνας.
Όταν η κεφαλή της μεγάλης πορείας έστριβε στην οδό Αιόλου, η εικόνα που ξεδιπλώθηκε ήταν πραγματικά καθηλωτική: Μια απέραντη λαοθάλασσα από πυκνά και οργανωμένα μπλοκ μαθητών απλώνονταν σε όλο το μήκος του δρόμου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και το αστικό κράτος.
Ακολουθούσαν οι γονείς τους, οι εκπαιδευτικοί, οι φοιτητές.

Οι μαθητές φτάνοντας στο Σύνταγμα άναψαν κόκκινα καπνογόνα φωνάζοντας «Στο δρόμο, στο δρόμο, να σπάσουμε τον τρόμο». Πετούσαν τρικάκια στον αέρα, γεμίζοντας τους δρόμους με τα δίκαια αιτήματά τους. Με μια φωνή απαίτησαν: «Σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει», βάζοντας στο στόχαστρο το ταξικό σχολείο-εξεταστικό κέντρο που εξαντλεί τις λαϊκές οικογένειες.
Το διεθνιστικό μήνυμα του αγώνα δόνησε την ατμόσφαιρα, με τους νέους να βροντοφωνάζουν: «Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Αλβανία, είμαστε στο δρόμο για δωρεάν παιδεία».
Η ανταπόκριση του λαού ήταν συγκινητική. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, εργαζόμενοι, μαγαζάτορες, περαστικοί, που βρίσκονταν στα πεζοδρόμια, σταματούσαν για να παρακολουθήσουν και να καταχειροκροτήσουν το ορμητικό νεολαιίστικο ποτάμι.

Είναι χωρίς αμφιβολία, η πιο όμορφη και ελπιδοφόρα εικόνα. Όλα αυτά τα νιάτα, γεμάτα ζωντάνια, με τα γέλια, τα πειράγματα αλλά και τις βροντερές, αποφασιστικές φωνές τους, βγαίνουν μαζικά μπροστά και διεκδικούν αγωνιστικά τη ζωή και το μέλλον που πραγματικά τους αξίζει, κόντρα στα «μαύρα» σχέδια που τους ετοιμάζουν.
Με τα χέρια ψηλά, χτυπώντας ρυθμικά παλαμάκια, οι μαθητές επαναφέρουν στο προσκήνιο το αίτημα για την ασφάλειά τους, απαιτώντας ξανά και ξανά: «Ελέγξτε τα σχολεία μη γίνει τραγωδία».
Η οργή για την εγκληματική πολιτική του κράτους που λογαριάζει τις ανάγκες των μαθητών ως «κόστος», ενώ την ίδια στιγμή δίνει δισεκατομμύρια για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, γίνεται σύνθημα στα χείλη των χιλιάδων διαδηλωτών: «Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία».
Ανατριχιαστικές στιγμές – Με τους ήχους της «Διεθνούς» η κινητοποίηση στα Προπύλαια
Από την Ελλάδα μέχρι τη Γαλλία οι μαθητές στους δρόμους.
Στα Προπύλαια οι μαθητές τραγούδησαν την «Διεθνή» με υψωμένες γροθιές… Ανατριχιαστικές στιγμές!
Ίδια λόγια ίδιες εικόνες με το μεγαλειώδη ξεσηκωμό της γαλλικής νεολαίας.
«Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν παιδεία, για ασφαλή σχολεία, για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει εμάς και τις οικογένειές μας! Από την Ελλάδα μέχρι τη Γαλλία απέναντί μας είναι μία κοινή πολιτική, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυβερνήσεων, υπουργείων, κομμάτων που τη στηρίζουν» ακούγεται από τα μεγάφωνα.
«Από την Ελλάδα μέχρι τη Γαλλία έχουμε μία επιλογή! Δυναμώνουμε τους αγώνες μας! Καμία εμπιστοσύνη σε όσους παίζουν με τις ζωές, την Παιδεία και το μέλλον μας. Σήμερα, στον 21ο αιώνα μπορούμε να έχουμε ένα σύγχρονο, νέο, εξοπλισμένο σχολείο, δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό και θα παλέψουμε γι’ αυτό!».
Θεσσαλονίκη: «Από την Ελλάδα μέχρι τη Γαλλία παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία».

Με τεράστια συμμετοχή μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στέλνεται σήμερα από τη Θεσσαλονίκη το μήνυμα «Από την Ελλάδα μέχρι τη Γαλλία παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία».
Χιλιάδες μαθητές συναντήθηκαν στον δρόμο, διατρανώνοντας «Δεν πάει άλλο. Ως εδώ», καθώς αντιμετωπίζουν πληθώρα προβλημάτων στα σχολεία τους, από τις υποδομές έως και …την ίδια την πρόσβαση στο σχολείο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα μαθήτρια με κινητικά προβλήματα, που της πρότειναν να αλλάξει σχολείο …επειδή δεν είχε ασανσέρ.
Παρά την προσπάθεια τρομοκρατίας των φοιτητών και των μαθητών να βρεθούν στους δρόμους, οι ίδιοι τους αψήφισαν σκορπώντας σε όλη την πόλη τα συνθήματά τους. «Μαθητές – φοιτητές ενωμένοι νικητές», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», φώναζαν δυνατά.

Πάτρα: Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν μαζικά για Παιδεία στο ύψος των αναγκών τους
Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς διαδήλωσαν μαζικά στην Πάτρα για τη ζωή που τους αξίζει, για Παιδεία στο ύψος των αναγκών τους και όχι για τους πολέμους.
Οι φοιτητές είχαν κατασκηνώσει χθες στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, από όπου και ξεκίνησε η συγκέντρωση, μαζί με τους μαθητές.
Στην πορεία συγκεντρώθηκαν μαζί με τους δασκάλους τους, που είχαν δώσει ραντεβού στο Εργατικό Κέντρο.
Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι εργαζόμενοι στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς και οι νοσοκομειακοί γιατροί που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.














































