Κόσμος

Νορβηγία: Μαζική δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα σε παράνομο πάρτι

Είκοσι πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο έχοντας δηλητηριαστεί με μονοξείδιο του άνθρακα, μετά από παράνομο πάρτι που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη κοντά στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Όσλο. Πέντε από τα άτομα αυτά είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο.

Η αστυνομία πιστεύει πως η δηλητηρίαση προκλήθηκε από τις φορητές γεννήτριες. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο “Rave Cave”, όπως είχε ονομαστεί το πάρτι, συμμετείχαν περίπου 200 άτομα, και αποκαλύφθηκε τυχαία όταν μία ομάδα περιπολίας συνάντησε μια ομάδα νεαρών «σε σύγχυση», ενώ αρκετοί ακόμη έβγαιναν από την αποθήκη και ζητούσαν για βοήθεια.

Οι Αρχές εντόπισαν επτά άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους στο σημείο όπου έγινε το πάρτι. Η αστυνομία καλεί όσους νιώθουν ναυτία, πονοκεφάλους ή ιλίγγους να απευθυνθούν σε νοσοκομείο. Η ζωή των περισσότερων συμμετεχόντων, ηλικίας 20 έως 30 ετών, δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Δεν έγινε αμέσως γνωστό ποίοι διοργάνωσαν το ιβέντ, ωστόσο σχεδιαζόταν για τρεις εβδομάδες κρυφά από τις Αρχές. Παράλληλα η αστυνομία εξετάζει γιατί πληροφορίες που υπήρχαν για το ρέιβ πάρτι δεν διασταυρώθηκαν.

Ένας άνδρας που έφυγε πριν η αστυνομία βρεθεί εκεί, δήλωσε στο δημόσιο κανάλι NRK πως όσο ήταν στο πάρτι αναγκάστηκε να βγει πολλές φορές έξω για να αναπνεύσει καθαρό αέρα. Ο ίδιος έφθασε εκεί περίπου στις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου και ανέφερε ότι όταν βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα με άλλα πενήντα ή εξήντα άτομα «ο αέρας γίνεται βαρύς». «Έπρεπε να βγω αρκετές φορές έξω για να αναπνεύσω καθαρό αέρα», ανέφερε ενώ είπε πως και άλλα πάρτι πραγματοποιήθηκαν στην αποθήκη αυτό το καλοκαίρι.

Τα νορβηγικά Μέσα μεταδίδουν ότι οι γεννήτριες χρησιμοποιήθηκαν για να δώσουν ρεύμα στα φωτιστικά και στην ηχητική εγκατάσταση. Από την πλευρά του, ο Vidar Haukeland, επικεφαλής της εταιρείας στην οποία ανήκει η αποθήκη, έκανε λόγο για «σοβαρή διάρρηξη» και ξεκαθάρισε πως η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με τη διοργάνωση.

Οι σανίδες που κάλυπταν την είσοδο είχαν αφαιρεθεί, αναφέρει η εφημερίδα. Νωρίτερα τον Αύγουστο η Νορβηγία απαγόρευσε το σερβίρισμα αλκοόλ σε μπαρ μετά τα μεσάνυχτα «μέχρι νεοτέρας», μετά από αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η απαγόρευση θα συζητηθεί ξανά τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Υγείας, Bent Høie.

Με πληροφορίες από BBC Πηγή: lifo.gr
Ελένη Βασιλείου
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας