Κάλεσμα του Συνδικάτου Γάλακτος στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ  ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ, 8:00μμ στην ΠΛΑΤΕΙΑ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων τους είναι τα «έκτακτα αντεργατικά μέτρα» που πάρθηκαν να νομιμοποιηθούν. Μάλιστα το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ θα φέρει 26 νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά νομοσχέδια βγαλμένα απευθείας από τα συρτάρια του ΣΕΒ ενισχύοντας ακόμα πιο πολύ το αντεργατικό οπλοστάσιο για το οποίο φρόντισαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιοποιούν την πανδημία, ως ευκαιρία για να φορτώσουν στους εργαζόμενους τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση, για  να σαρώσουν όποιο εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει όρθιο από την προηγούμενη, αλλά και από την "κανονικότητα" της ανάπτυξής τους, των τελευταίων ετών.

Αντιστεκόμαστε, οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στα μονοπώλια, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Να μη ματώσουμε ξανά για τα κέρδη τους. Προετοιμάζουμε, την αντεπίθεσή μας για να έχουμε  δουλειά με δικαιώματα, για να ζήσουμε με βάση τις ανάγκες μας και του πλούτου που εμείς παράγουμε σε αυτή την ζωή.

Με την έναρξη της πανδημίας και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, το Συνδικάτο μας απαίτησε να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, έκανε παρεμβάσεις, συμμετείχε με δεκάδες άλλα σωματεία στην πανελλαδική μέρα δράσης των συνδικάτων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις, να αναδεικνύουμε όλα τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας, των εργατικών ατυχημάτων, της εντατικοποίησης, της ασυδοσίας της εργοδοσίας κ.α.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές ΠΝΠ που πάρθηκαν την περίοδο της πανδημίας.

  • Να ενταθούν οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ και το ΣΕΠΕ σε όλους τους χώρους εργασίας και στους δυο νομούς.Μόνιμη παρουσία γιατρού εργασίας στις επιχειρήσεις του κλάδου μας.

  • Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη των εργοδοτών. Να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των εργαζομένων.

  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας πενθήμερο – οχτάωρο, να μπουν κλιματιστικά σε όλους τους χώρους δουλειάς.

  • Σε πόλεις και χωριά που υπάρχουν συγκεντρωμένες επιχειρήσεις οι μονάδες υγείας να είναι στελεχωμένες με ικανό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που να μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση εργατικών ατυχημάτων.

  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.

  • Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 44951 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

Ειδήσεις με Διάρκεια