Βέροια Ειδήσεις με Διάρκεια

Χριστούγεννα στη Βέροια – Το αναλυτικό πρόγραμμα

Print

Αυτές τις γιορτές τα ξωτικά του Βόρειου Πόλου θα μετακομίσουν στη Βέροια και θα φέρουν μαζί, τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τα μοναδικά εργαστήρια των σκανδαλιάρηδων βοηθών του Άγιου Βασίλη.

Το κέντρο της πόλης θα μεταμορφωθεί σε τόπο γιορτινό, αφού θα δημιουργηθούν σημεία με θέμα την καθημερινότητα των εργαζόμενων ξωτικών.

Η πλατεία Δημαρχείου Βέροιας θα μεταμορφωθεί σ’ έναν μικρόκοσμο των Χριστουγέννων, που θα αποτελείται από επιμέρους ενότητες. Οι επισκέπτες θα μπαίνουν σε ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χώρο και θα ζουν την καθημερινότητα των ξωτικών, μέσα από εμπειρίες.

Το Ταχυδρομείο Των Χριστουγέννων

και το σύστημα μεταφοράς γραμμάτων

Μια πολύ εντυπωσιακή προσθήκη στο φετινό μας ταχυδρομείο είναι η Κάψουλα Μεταφοράς Γραμμάτων.

Οι επισκέπτες ξεκινούν την περιήγηση τους από το ταχυδρομείο των ξωτικών, όπου φτάνουν τα γράμματα των παιδιών όλου του κόσμου.

Τα ξωτικά παραλαμβάνουν τα γράμματα και θα τα ταξινομούν για να ετοιμαστούν τα δώρα των μικρών φίλων του Άγιου Βασίλη.

Οι επισκέπτες του ταχυδρομείου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον υπεύθυνο ξωτικοταχυδρόμο, Αποστόλη Συστημένο και τους βοηθούς του.

Στο χώρο του ταχυδρομείου, τα παιδιά θα μπορούν να συμπληρώνουν και να στέλνουν απευθείας τα γράμματα τους στον πολυαγαπημένο τους Άγιο.

Τα παιδιά θα γράφουν το γράμμα στον χώρο του ταχυδρομείου και τα ξωτικά θα το τοποθετούν στην ειδική κάψουλα, όπου με την δύναμη του αέρα θα ταξιδεύει, μέσα από σωλήνες, γύρω-γύρω και θα φτάνει στον προορισμό του.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ FACE BOOK

Το βιβλιοδετείο των Ξωτικών

Τα Βιβλία Των Χριστουγέννων

Στο απίθανο αυτό βιβλιοδετείο τα παιδιά γνωρίζουν τον Οικοδεσπότη του σπιτιού, διάσημο ξωτικό, βιβλιοθηκάριο, βιβλιογνώστη και βιβλιολάτρη Παραμυθά Ματθαίο Μπίμπλ μαζί με τον μαθητευόμενο βιβλιοθηκονόμο του.

Στο βιβλιοδετείο των ξωτικών, στα ράφια της βιβλιοθήκης, βρίσκονται καταγεγραμμένα όλα τα μυστικά των Χριστουγέννων, όλες οι ιστορίες και τα παραμύθια για τα ξωτικά και το μαγικό τους κόσμο.

«Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία… Μια καινούρια χριστουγεννιάτικη ιστορία!», μονολογούσε συνεχώς ο Ματθαίος Μπίμπλ, ο πιο γνωστός παραμυθάς της Παραμυθούπολης και ολοένα έξυνε το μυτερό, κόκκινο σκουφί του. «Φέτος θα τους απογοητεύσω όλους! Χίλιες τετρακόσιες είκοσι τρεις ιστορίες έχω σκαρφιστεί –και αυτές μόνο τα Χριστούγεννα- και τώρα τίποτα!» έλεγε και ξαναέλεγε, καθώς γύριζε αργά αργά τις σελίδες του τεράστιου βιβλίου των παραμυθιών. Και ξαφνικά πετάχτηκε από την καρέκλα του, κούνησε τη φτερωτή πένα του στον αέρα σαν πραγματικός ξιφομάχος και φώναξε: «Δε χρειάζομαι μια ιστορία, έχω πολλές ιστορίες! Μια για τον καθένα! Ναι, ναι, μια γι’ αυτόν που θα ήθελε η Χιονάτη να ερωτευτεί το Μπάτμαν και να συγκατοικήσουν με τα τρία γουρουνάκια… και μια ακόμα για όποιον φαντάστηκε το Δέντρο που Μιλάει να ξεκινάει για μια τρελή περιπέτεια με τους τρεις σωματοφύλακες και ένα γιγάντιο στρουμφάκι! Α, αυτά τα Χριστούγεννα θα μείνουν αξέχαστα σε όλους!». Έκλεισε ανακουφισμένος το βιβλίο. Δε χρειαζόταν να ανησυχεί πια. Η χριστουγεννιάτικη ιστορία του θα ήταν μοναδική, τόσο μοναδική όσο η φαντασία των φίλων του. Μια ιδέα από τον καθένα θα είναι αρκετή για να κάνει η μαγική του πένα το θαύμα της. Απλά λίγη υπομονή μέχρι τα Χριστούγεννα…!

­­­

Το Ζαχαροπλαστείο Των Ξωτικών

Τη χώρα των Χριστουγέννων την ξέρουν όλοι, όπως επίσης και τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, τα κουλούρια, τις βασιλόπιτες και όλα τα απίθανα γλυκίσματα των γιορτών.

Αυτό που όμως δεν ξέρει πολύς κόσμος είναι ότι ο πραγματικός υπεύθυνος πίσω από όλες αυτές τις νοστιμιές, είναι ένα σκανδαλιάρικα και κεφάτο ξωτικό, o Έλγουντ. Ο Έλγουντ είναι ένα ξωτικό, ταλαντούχο. Μέγας ζαχαροπλάστης και φούρναρης είναι ο κατεξοχήν ειδήμων κάθε χριστουγεννιάτικης νοστιμιάς. Εδώ και αιώνες έχει συγκεντρώσει ο,τι συνταγή υπάρχει για τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, τις έχει συγκρίνει και έχει καταλήξει στις δίκες του μοναδικές συνταγές που είναι στην πραγματικότητα και οι καλύτερες. Τα Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα του Έλγουντ είναι πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο και όλα τα παιδιά μπορούν να τα ξεχωρίσουν από την μοναδική τους γεύση.

Καθώς οι μικροί και μεγάλοι κάνουν βόλτα στο χώρο, αποκλείεται να χάσουν την κουζίνα των ξωτικών, εδώ που  φτιάχνονται, όλες οι χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Το σπίτι εσωτερικά είναι διαμορφωμένο σαν παλιό ζαχαροπλαστείο και ο Έλγουντ ο αρχιζαχαροπλάστης μαζί με τους βοηθούς του, τα ξωτικά με τις μαγειρικές στολές, καλωσορίζουν τα παιδιά, τους ξεναγούν στους χώρους του ζαχαροπλαστείου και φτιάχνουν μαζί τους τις πιο απίθανες χριστουγεννιάτικες νοστιμιές.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Σώστε το Δάσος των Χριστουγέννων!

Όλα κυλούσαν ήσυχα στο πανέμορφο και καταπράσινο Μαγεμένο Δάσος. Όπως πάντα, οι λουλουδονεράιδες και τα ξωτικά ετοιμάζονταν με γέλια και τραγούδια να υποδεχτούν τον Άγιο Βασίλη μετά το μοίρασμα των χριστουγεννιάτικων δώρων. Ξαφνικά ένας απαίσιος, εκκωφαντικός θόρυβος καλύπτει τα πάντα… Στην άκρη του δάσους έχει σταματήσει ένας μικρός στρατός από γυαλιστερές κατακίτρινες μπουλντόζες! Η βροντερή φωνή του αρχι-εργολάβου Παντελή Δρομάκη αντηχεί από άκρη σε άκρη: «Τέλεια! Καταπληκτικά! Εδώ θα κατασκευάσω την πιο φανταχτερή διαγαλαξιακή λεωφόρο!!! Ξεκινήστε αμέσως να ξεριζώνεται τα δέντρα!». Όμως στους φοβερούς υπολογισμούς του δεν είχε συμπεριλάβει τους αποφασισμένους υπερασπιστές του Μαγεμένου Δάσους. Με αρχηγό το σοφό Δέντρο που Μιλάει όλα τα πλάσματα του δάσους δε θα τον αφήσουν σε ησυχία. Θα καταφέρουν να τον σταματήσουν; Η συνέχεια τα Χριστούγεννα.

Το φάλτσο των Χριστουγέννων

Στην ονειρεμένη χώρα των ξωτικών, στον Βόρειο Πόλο, τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι τα καλύτερα των τελευταίων αιώνων. Κι αυτό γιατί, το αρχιξωτικό, ο Όμπερον, ο δήμαρχος της παραμυθένιας πολιτείας, έχει μια καταπληκτική ιδέα!

Σκέφτηκε λοιπόν, πως ο Άγιος Βασίλης, φέτος,  θα φέρει σε όλους,  ένα επιπλέον δώρο μαζί με τα κανονικά δώρα των Χριστουγέννων. Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις κορυφής, που είχε με τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη, αποφάσισαν το εξής: ……………………………………………………

Η συνέχεια στην πλατεία Δημαρχείου

Η αμνησία των Χριστουγέννων

Ο ξεχασιάρης Έλγουντ ήθελε να εντυπωσιάσει το Αρχιξωτικό Όμπερον, τον Δήμαρχο του Βόρειου πόλου. «Πάμε λοιπόν… δώρα για τα παιδιά όλου του κόσμου… τσεκ! Ζάχαρη στους κουραμπιέδες… τσεκ! Γλυκίσματα και κουλουράκια για το ρεβεγιόν… τσεκ! Βούρτσισε τους τάρανδους… τσεκ! Η στολή του άγιου Βασίλη, σιδερωμένη και σε σωστό μ έγεθος…Τσεκ!  Στολισμός του μεγάλου δέντρου στην κεντρική πλατεία… τσεκ! Γυάλισμα του μεγάλου αστεριού και τοποθέτηση στην κορυφή του δέντρου… τσεκ! Ουφ!…». Αναστέναξε με ανακούφιση το ξωτικό μας. «Όλα στην εντέλεια», μονολόγησε, περήφανος, καθως το βλέμμα του περιπλανήθηκε πάνω από τις στέγες των σπιτιών, της χώρας των Χριστουγέννων, για να κοντοσταθεί στην κορυφή του δέντρου που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία. Ήθελε να χαζέψει το γυαλιστερό αστέρι που φαίνεται από άκρη σε άκρη στον βόρειο πόλο, το αστέρι που με τα χεράκια του έβαλε. Η τελευταία πινελιά στο αριστούργημα του Έλγουντ… Τα πιο τέλεια Χριστούγεννα!

­­­

Χριστούγεννα στο Βόρειο Πόλο

Μήνες ολόκληρους προετοιμάζονται όλοι στον Βόρειο Πόλο για τα Χριστούγεννα. Έβαψαν τα σπίτια τους με τα πιο ζωηρά χρώματα, επισκεύασαν τις στέγες τους για να κρατήσουν μπόλικο χιόνι, έγιναν κατάμαυροι καθαρίζοντας τις καμινάδες τους ώσπου να λάμψουν σαν φρεσκογυαλισμένες πανοπλίες ιπποτών, έραψαν τις πιο πολύχρωμες γιορτινές φορεσιές, προμηθεύτηκαν τις πιο νόστιμες συνταγές για πραγματικά λαχταριστή γαλοπούλα με κουκουνάρια, έψησαν τόνους από τα πιο παχουλά κουλουράκια, έπλεξαν χριστουγεννιάτικες κάλτσες που μέσα τους θα χωρούσαν δέκα γίγαντες και τις κρέμασαν στα τζάκια, κούρδισαν καλά όλα τα ρολόγια για να μη χάσουν δευτερόλεπτο από τη νύχτα των Χριστουγέννων, έβαλαν το δήμαρχο Οράτιο Ονειροπαρμένο να γράψει τον πιο μεγάλο και συγκινητικό ρόλο που θα εκφωνούσε ποτέ, και περίμεναν… Και περίμεναν…

 Παραμύθια στο Βιβλιοδετείο

O Kαρυοθραύστης

Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη

Το δέντρο που έδινε

Ρούντολφ το ελαφάκι

Το έλατο

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης

Η Βασίλισσα του χιονιού

Γκριντς

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δράσεων

Ωράριο Λειτουργίας 10.30- 13.30   &    18.00-21.00

Τετάρτη 18/12

Βιβλιοδετείο : Ανάγνωση παραμυθιών

Ζαχαροπλαστείο :  Πλάθω κουλουράκια

Ταχυδρομείο : Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

12.00 παράσταση  Σώστε  το Δάσος  των Χριστουγέννων

 

Απόγευμα :  Face Painting από το τμήμα αισθητικής του ΙΕΚ Βέροιας

 

Πέμπτη 19/12

Βιβλιοδετείο : Ανάγνωση παραμυθιών

Ζαχαροπλαστείο :  Πλάθω κουλουράκια

Ταχυδρομείο : Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

12.00  παράσταση  Σώστε  το Δάσος  των Χριστουγέννων

 

20.00 χορωδία του 4ου Γυμνασίου  Βέροιας

Χριστουγεννιάτικη συναυλία “…και του χρόνου να σας πούμε!»

Διεύθυνση χορωδίας: Σταύρος Θεοχαρόπουλος

 

Παρασκευή   20/12

Βιβλιοδετείο : Ανάγνωση παραμυθιών

Ζαχαροπλαστείο :  Πλάθω κουλουράκια

Ταχυδρομείο : Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

12.00 παράσταση  Σώστε  το Δάσος  των Χριστουγέννων

 

Σάββατο 21/12

Face Painting

Βιβλιοδετείο : Ανάγνωση παραμυθιών

Ζαχαροπλαστείο :  Πλάθω κουλουράκια

Ταχυδρομείο : Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

12.00 παράσταση Χριστούγεννα στο Βόρειο Πόλο

 

12.30μ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Στολίζουμε το Δέντρο των Ευχών

Συνοδεύει με μουσικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βέροιας

Δ/νση Ορχήστρας : Βαλάντης Κυριακίδης

Πεζόδρομος Ιπποκράτους και Προφήτου Ηλία

 

19.00 Σχολή Χορού «Μελίνα Παπαδοπούλου»

Χορεύουν τα τμήματα Hip Hop  &  Latin

 

Κυριακή 22/12

Face Painting

Βιβλιοδετείο : Ανάγνωση παραμυθιών

Ζαχαροπλαστείο :  Πλάθω κουλουράκια

Ταχυδρομείο : Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Δευτέρα 23/12

Face Painting

Βιβλιοδετείο : Ανάγνωση παραμυθιών

Ζαχαροπλαστείο :  Πλάθω κουλουράκια

Ταχυδρομείο : Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

 

Τρίτη 24/12

Face Painting

Βιβλιοδετείο : Ανάγνωση παραμυθιών

Ζαχαροπλαστείο :  Πλάθω κουλουράκια

Ταχυδρομείο : Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

12.00  παράσταση H αμνησία των Χριστουγέννων

Τετάρτη 25/12

Face Painting

Βιβλιοδετείο : Ανάγνωση παραμυθιών

Ζαχαροπλαστείο :  Πλάθω κουλουράκια

Ταχυδρομείο : Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

 

Πέμπτη 26/12

Face Painting

Βιβλιοδετείο : Ανάγνωση παραμυθιών

Ζαχαροπλαστείο :  Πλάθω κουλουράκια

Ταχυδρομείο : Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Παρασκευή  27/12

Face Painting

Βιβλιοδετείο : Ανάγνωση παραμυθιών

Ζαχαροπλαστείο :  Πλάθω κουλουράκια

Ταχυδρομείο : Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

19.00 Celebration of Dance by L.M.S. Dance Academy

“Carol of the bells”

Κλασικό Μπαλέτο – Σύγχρονος Χορός

Χορογραφία Lucie Tyler και Αλεξία Παπαδοπούλου

“Breaking out” BREAKDANCE

Χορογραφία Κωστής Ταλέας

«In the mood…” Ηιπ Ηοπ

Χορογραφία Γαλήνη Αναστασιάδου

Σάββατο 28 /12

Face Painting

Βιβλιοδετείο : Ανάγνωση παραμυθιών

Ζαχαροπλαστείο :  Πλάθω κουλουράκια

Ταχυδρομείο : Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

12.00 παράσταση Χριστούγεννα στο Βόρειο Πόλο

 

Κυριακή  29 /12

Face Painting

Βιβλιοδετείο : Ανάγνωση παραμυθιών

Ζαχαροπλαστείο :  Πλάθω κουλουράκια

Ταχυδρομείο : Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

12.00 παράσταση Η αμνησία των Χριστουγέννων

 Δευτέρα 30/12

Face Painting

Βιβλιοδετείο : Ανάγνωση παραμυθιών

Ζαχαροπλαστείο :  Πλάθω κουλουράκια

Ταχυδρομείο : Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

 

Τρίτη  31/12

Face Painting

Βιβλιοδετείο : Ανάγνωση παραμυθιών

Ζαχαροπλαστείο :  Πλάθω κουλουράκια

Ταχυδρομείο : Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

12.00  παράσταση  Το φάλτσο  των Χριστουγέννων

 

Τετάρτη  01/01

Face Painting

Βιβλιοδετείο : Ανάγνωση παραμυθιών

Ζαχαροπλαστείο :  Πλάθω κουλουράκια

Ταχυδρομείο : Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

 Πέμπτη  02/01

Face Painting

Βιβλιοδετείο : Ανάγνωση παραμυθιών

Ζαχαροπλαστείο :  Πλάθω κουλουράκια

Ταχυδρομείο : Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

 Παρασκευή  3/1

Face Painting

Βιβλιοδετείο : Ανάγνωση παραμυθιών

Ζαχαροπλαστείο :  Πλάθω κουλουράκια

Ταχυδρομείο : Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

 

Σάββατο   4/1

Face Painting

Βιβλιοδετείο : Ανάγνωση παραμυθιών

Ζαχαροπλαστείο :  Πλάθω κουλουράκια

Ταχυδρομείο : Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

12.00 παράσταση  Σώστε  το Δάσος  των Χριστουγέννων

 

Κυριακή   5/1

Face Painting

Βιβλιοδετείο : Ανάγνωση παραμυθιών

Ζαχαροπλαστείο :  Πλάθω κουλουράκια

Ταχυδρομείο : Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

 

banner-article

Ροη ειδήσεων