Βέροια

ΔΕΥΑΒ και Βιολογικός Καθαρισμός απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο

Για πάνω από μία ώρα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας το θέμα του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων για τον οποίο είναι υπεύθυνη η ΔΕΥΑΒ.

Στο προηγούμενο ΔΣ ζητήθηκε ειδική συνεδρίαση για το θέμα. Σήμερα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του Σώματος από τον απερχόμενο Πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ Γιώργο Ορφανίδη, με παρόντα τον Διευθυντή της Θωμά Αχτσή.

Οι ερωτήσεις που έγιναν από τον Παύλο Παυλίδη, τον Γιώργο Γουλτίδη και πάρα πολλές από τον Αντώνη Μαρκούλη, αφορούσαν κυρίως στον χρόνο που επελέγη η ανάθεση του Βιολογικού Καθαρισμού σε νέο εργολάβο -ενώ η θητεία του νυν Προέδρου εξέπνεε-  στις μετακινήσεις υπαλλήλων και στο κέρδος που επέφερε στην ΔΕΥΑΒ η νέα ανάθεση.

Ο Γιώργος Ορφανίδης χαρακτήρισε την τοποθέτησή του  ενημέρωση και αναδρομή με πολιτικό και όχι τεχνοκρατικό χαρακτήρα.

Η ανάθεση του βιολογικού καθαρισμού, η οποία ίσχυε από το 2012, κρίθηκε αναγκαίο να πάρει καινούρια μορφή, πρωτοποριακή, και υπογράφηκε η νέα σύμβαση το 2019, η οποία ανήκει κατά τον κ. Ορφανίδη στην ίδια διοίκηση, εφόσον ο Δήμαρχος παραμένει ο ίδιος, ανεξάρτητα από την αλλαγή του Προέδρου. Όσο για τις μετακινήσεις ήταν απαραίτητες.

Η μακράς διάρκειας ενημέρωση του απερχόμενου Προέδρου δεν ικανοποίησε τους συμβούλους που υπέβαλαν τις ερωτήσεις, οι οποίοι και διαμαρτυρήθηκαν.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας