Βέροια

Δύο νέες εκδόσεις της ΕΜΙΠΗ για τους Εβραίους της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής

Δύο σημαντικές εκδόσεις για τους Εβραίους της ευρύτερης περιοχής της Ημαθίας έχει εκδώσει το τελευταίο διάστημα η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (ΕΜΙΠΗ).

Η πρώτη έκδοση είναι το 37ο τεύχος του περιοδικού της Εταιρείας ΧΡΟΝΙΚΑ Ιστορίας και Πολιτισμού, όπου φιλοξενούνται 17 άρθρα σχετικά με τους Εβραίους της περιοχής από τον 16ο αιώνα έως σήμερα.

Η δεύτερη έκδοση είναι το βιβλίο της Ολυμπίας Μπέτσα, προέδρου της ΕΜΙΠΗ, το οποίο είναι γραμμένο στα Ελληνικά και στα Αγγλικά και έχει τίτλο “Ιστορία των Εβραίων της Βέροιας – Εξερευνώντας την Εβραϊκή Συνοικία”.

Το 37ο τεύχος των ΧΡΟΝΙΚΩΝ παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο (21/9) στον Χώρο Τεχνών και εντάχθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Ολοκαυτώματος, ενώ το βιβλίο για την ιστορία των Εβραίων της Βέροιας θα παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες.

Οι δύο νέες εκδόσεις, όπως και όλες οι παλαιότερες εκδόσεις της ΕΜΙΠΗ διατίθενται από τα γραφεία της ΕΜΙΠΗ, Ολγάνου 22 (αρχοντικό Μπέκα), στην συνοικία της Μπαρμπούτας στη Βέροια και στο βιβλιοπωλείο Επίκαιρο (Βενιζέλου 36, Βέροια).

Περισσότερα για την ΕΜΙΠΗ μπορείτε να μάθετε στο www.emipi.gr και στην σελίδα της στο facebook (https://www.facebook.com/emipi2008)

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας