Το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας στην Ορεστιάδα και στην Ανδριανούπολη

Το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας, αποδεχόμενο την πρόσκληση του Λ.Ε. της Ορεστιάδας για τον εορτασμό της επετείου των 40 χρόνων της ίδρυσης του ακριτικού αυτού Λυκείου,πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή στην Ορεστιάδα και την Ανδριανούπολη.Στην εκδρομή συμμετείχε ομάδα ενηλίκων χορευτών,η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Βέροιας, μέλη του Δ.Σ., η χοροδιδάσκαλος και φίλοι του Λυκείου.

Οι συμμετέχοντες την πρώτη ημέρα περιηγήθηκαν και γνώρισαν την Ανδριανούπολη μέσα από μια υπέροχη ξενάγηση από τον κ. Γιώργο Ριζιώτη και το βράδυ στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της Ορεστιάδας παρακολούθησαν ,την εξαιρετικής ομορφιάς και ποικιλίας,παρουσίαση των παραδοσιακών φορεσιών της ευρύτερης περιοχής από τον ερευνητή Γ. Τοπαλίδη. Ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακά όργανα για όλα τα Λύκεια με την άψογη διοργάνωση του Λ.Ε.Ορεστιάδας.

Η δεύτερη ημέρα περιελάμβανε επίσκεψη- ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο της Νέας Ορεστιάδας και γνωριμία με την ακριτική πόλη. Το βράδυ στο κατάμεστο υπαίθριο δημοτικό θέατρο έγινε η επετειακή εκδήλωση με τη συμμετοχή και των παραρτημάτων της Καβάλας και του Άργους. Η εντυπωσιακή παρουσία του Λυκείου μας, με φορεσιές Λητής, Πυλαίας,Φλώρινας και Επισκοπής, περιελάμβανε χορούς της Μακεδονίας μας και φυσικά ενθουσίασε το κοινό που καταχειροκροτούσε σε όλη την διάρκεια της παρουσίας. Στη συνέχεια και πάλι παραδοσιακό γλέντι!

Η Τρίτη ημέρα περιελάμβανε επίσκεψη στο Μουσείο Μεταξιού στο Σουφλί βόλτα και φαγητό στην όμορφη Αλεξανδρούπολη και επιστροφή  στην πόλη μας με ευχαριστημένους ,όλους τους συμμετέχοντες. Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες χορευτές, μέλη, φίλους και όλους τους συντελεστές αυτής της υπέροχης αποστολής.

Το Δ.Σ.

 Η Φαρέτρα παρακολούθησε και κατέγραψε τη σημαντική αυτή εκδήλωση απ' όπου είναι και η σχετική φωτογραφία

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 30689 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια