Αλεξάνδρεια Τοπικά

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με το κλείσιμο του εργοστάσιου της Vivartia στο Πλατύ

Το γεγονός ότι η Διοίκηση Τζιτζικώστα της Περιφέρειας επιχείρησε να φορέσει το μανδύα της υπεράσπισης των εργαζόμενων και της διατήρησης των θέσεων εργασίας, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα, η οποία είναι διαφορετική. Η Διοίκηση είναι πολιτικά συνυπεύθυνη για αυτήν την αρνητική εξέλιξη, γιατί ακριβώς στηρίζει το συγκεκριμένο δρόμο ανάπτυξης που οδηγεί και σε κλεισίματα εργοστασίων, τη στρατηγική της ΕΕ και όλη την αντιλαϊκή πολιτική που διευκολύνει τη μεταφορά κεφαλαίων, χτυπάει τα δικαιώματα των εργαζόμενων, επιδοτεί με πακτωλό χρημάτων άμεσα ή έμμεσα μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το ίδιο ισχύει και για άλλες παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι οποίες καταγράφουν συμφωνία με τη διοίκηση σε όλα τα κύρια, βασικά ζητήματα και διαφοροποιούνται στα επιμέρους.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», εξέφρασε την στήριξη της στα αιτήματα των εργαζόμενων, και ταυτόχρονα  πρότεινε προς το Περιφερειακό Συμβούλιο να υιοθετήσει τα παρακάτω:

  • Να απορροφηθούν , με κόστος της επιχείρησης, όλοι οι εργαζόμενοι αυτού του εργοστασίου, σε άλλες επιχειρήσεις του ομίλου Vivartia, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, για όσο διάστημα διαρκέσει η αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας.

  • Μετά την αποπεράτωση των εργασιών της αναβάθμισης του εργοστασίου να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, στο όνομα του εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του, και να επιστρέψουν σε αυτό όλοι οι εργαζόμενοι, διατηρώντας το σύνολο των δικαιωμάτων τους.

  • Εάν η επιχείρηση αδυνατεί να τους απορροφήσει στα εργοστάσια της Σίνδου και των Κουφαλίων, που λειτουργούν στην περιοχή, να καλύψει ολόκληρο το μισθολογικό και ασφαλιστικό τους κόστος για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι παραπάνω εργασίες σε αυτό του Πλατέως Ημαθίας.

Oι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ο επικεφαλής της στις τελευταίες εκλογές Σωτήρης Αβραμόπουλος καταγγέλλουν:

– Την Διοίκηση της Περιφέρειας που κατά την πάγια τακτική της, αναλώθηκε σε γενικόλογες υποσχέσεις, ότι  δήθεν θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων  και ότι θα ασκήσει πιέσεις (!),στην όποια Κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιούλη 2019,  για να βρεθεί η καταλληλότερη λύση, που θα συμφέρει την επιχείρηση και τους εργαζόμενους(!), εξασφαλίζοντας χρόνο στην Vivartia, για την απόλυσή τους.

– Την άρνησή της να θέσει σε ψηφοφορία, όπως ήταν υποχρεωμένη να πράξει, τις συγκεκριμένες προτάσεις που κατέθεσε στην τοποθέτησή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», όπως αυτές αναφέρονται παραπάνω, οι οποίες απαντούν ακριβώς στο αίτημα να μη μείνει άνεργος κανένας από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας. Η άρνηση αυτή είναι αποκαλυπτική για την υποκριτική «στήριξη» της διοίκησης στους εργαζόμενους.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας