Βέροια Ρεπορτάζ

Το “Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών” του 3ου Γυμνασίου Βέροιας στην Πλατεία Δημαρχείου – Μια ενδιαφέρουσα ιδέα που δικαιώθηκε

Στην Πλατεία Δημαρχείου το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας έδειξε σήμερα τη δουλειά του, δουλειά συλλογική παιδιών και καθηγητών, που αφορά στις Φυσικές Επιστήμες, όπως τις αντιλαμβάνονται οι μαθητές μέσα από τη διαδικασία των πειραμάτων.

Σε πάγκους, με όργανα και χημικά υλικά, με πλήθος παιδιών γύρω τους αλλά και αρκετούς μεγάλους, οι «μικροί επιστήμονες» είχαν το ανάλογο σοβαρό ύφος που απαιτούσε η περίσταση.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές ο Φυσικός Βασίλης Τσισμανίδης, η Χημικός Κατερίνα Νίκα, και ο Διευθυντής του Σχολείου, Παντελής Τσαλουχίδης, είχαν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι σήμερα από το εγχείρημα.

Ο Βασίλης Τσισμανίδης  μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στο σχολείο εδώ και μία πενταετία, φέρνοντας τους μαθητές κοντά στις Φυσικές Επιστήμες μέσα από το πείραμα, μια δουλειά που αποφασίστηκε φέτος να πάρει διαστάσεις δημοσιοποίησης, με όλα τα γόνιμα αποτελέσματα και για τους μαθητές και για το Σχολείο.

Η εκδήλωση, που στέφθηκε από επιτυχία, έγινε με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Βέροιας και περιελάμβανε πειράματα επίδειξης, διαδραστικά πειράματα και εργαστήρια.

far

Φωτογραφίες:  faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας