Εκδηλώσεις

197η Επέτειος Ολοκαυτώματος της Νάουσας – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

  • Ιερός Ναός Αγίου Μηνά, 18:00: Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός της μνήμης των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων και πάνδημη λιτανεία της ιεράς εικόνος των Νεομαρτύρων με κατεύθυνση στο Χώρο Μαρτυρίου (Κιόσκι), όπου θα τελεστεί αρτοκλασία.

  • Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, 20:30: Επετειακή Συναυλία με το μουσικό σύνολο «Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας».

 

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

  • Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, 07:30: Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.

  • Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, 10:15: Πέρας προσέλευσης επισήμων.

  • Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, 10:30: Δοξολογία. Συμμετοχή του Μουσικού Σωματείου «Ωδείο Ναούσης».

  • Χώρος Θυσίας, 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση. Ρίψη Στεφάνου στον ποταμό της Αράπιτσας από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Αρχών και Φορέων στο Χώρο Θυσίας. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας. Αναπαράσταση της θυσίας των γυναικών.

  • Μνημείο των 1241 Νεομαρτύρων στο Πλακόστρωτο του πάρκου «Κιόσκι», 12:00: Κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Η.Π. Νάουσας.

  • Οδός Ζαφειράκη, 12:30: Παρέλαση πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων.

 

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

  • Πλατεία Καρατάσου, 10:00: «17ος Δρόμος Θυσίας». Αγώνας δρόμου αθλητών και πολιτών όλων των ηλικιών προς τιμή των Ηρωίδων του Ολοκαυτώματος.

 

Επετειακή συναυλία με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας

στο πλαίσιο της 197ης Επετείου του Ολοκαυτώματος

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας στο πλαίσιο εορτασμού της 197ης Επετείου Ολοκαυτώματος της πόλης, παρουσιάζει τη μουσική συναυλία με το μουσικό σύνολο «Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας» το Σάββατο 4 Μαΐου 2019 και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.

Το πολυμελές και καταξιωμένο μουσικό σύνολο θα παρουσιάσει ρεπερτόριο με παραδοσιακά, μικρασιάτικα και σμυρναίικα τραγούδια από το έργο του «Από τη Σμύρνη στον Πειραιά», προσαρμοσμένο στην εκδήλωση του Ολοκαυτώματος της Νάουσας. Ερμηνεύουν οι σολίστ Σοφία Παπάζογλου και Θοδωρής Κοτονιάς. Διευθύνει ο Ανδρέας Κατσιγιάννης.

Δυο πόλεις που έχουν σημαδέψει ολόκληρο τον ελληνισμό, μια μουσική που συγκινεί και ξεσηκώνει όλους τους Έλληνες. Ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την Σμύρνη του έρωτα και του πάθους έως την Πειραιώτικη σχολή. Από την ορχήστρα που ξέρει καλύτερα να ερμηνεύει και να μεταδίδει στο κοινό το νόημα και την έκφραση αυτού του μουσικού ρεπερτορίου.

«Το χάσμα που άνοιξε ο σεισμός σκεπάστηκε με άνθη», είπε ο Διονύσιος Σολωμός. Δύο αιώνες γεμάτοι πληγές. Αυτή είναι η νεοσύστατη Ελλάδα, ένα κράτος που κατάφερε να ορθώσει ανάστημα, φτιάχνοντας ξανά, την δική του ιστορία.

Με αφορμή το ταξίδι των προσφύγων από την Μικρά Ασία ως τον Πειραιά και γυρίζοντας έναν αιώνα ακόμα πιο πίσω (1822), η Εστουδιαντίνα θα παρουσιάσει την περιπέτεια του ελληνισμού μέσα από τις ιστορίες και τους θρύλους των τραγουδιών μας, ξεκινώντας από την Ηρωική Νάουσα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους τους δημότες σε αριθμημένες θέσεις με επίδειξη ατομικής ειδικής πρόσκλησης στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου πριν την έναρξη της συναυλίας. Μέγιστος αριθμός, τέσσερις (4) προσκλήσεις ανά άτομο.

Προσκλήσεις διατίθενται στο Δημαρχείο Νάουσας, στα τηλ. 23323 50338-50360-50375, email: culture@naoussa.gr, ώρες 09:00-14:00. Τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές κρατήσεις δεν γίνονται αποδεκτές.

banner-article

Ροη ειδήσεων