Βέροια

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας για τον στρατηγικό προγραμματισμό προσλήψεων στον Δήμο για τα έτη 2020-2023

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, στις 27 Μαρτίου 2019, αναδείχτηκε για άλλη μια φορά η πλήρη συμφωνία της Δημοτικής Αρχής με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση ήταν έκτακτη και είχε ως θέμα τον «Στρατηγικό προγραμματισμό προσλήψεων για τα έτη 2020-2023». Η Δημοτική Αρχή Βέροιας εισηγήθηκε λοιπόν την κάλυψη μόλις 64 θέσεων-αριθμός ιδιαίτερα ανεπαρκής- για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, την ίδια ώρα που οι ελλείψεις σύμφωνα με το εισηγητικό φτάνουν στις 112. Ελλείψεις υπολογισμένες σύμφωνα με τα υπάρχοντα οργανογράμματα που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε φροντίσει η Δημοτική Αρχή να πετσοκόψει με την συμφωνία και των υπόλοιπων παρατάξεων-πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι το εισηγητικό που συντάχτηκε σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνει τις ελλείψεις σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και σε όλες τις ειδικότητες.

Με την εισήγηση αυτή συμφώνησαν και ψήφισαν υπέρ της όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι εκτός από τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αποδεικνύεται και με αυτόν τον τρόπο ότι για τις τεράστιες ελλείψεις σε εργαζόμενους στο Δήμο Βέροιας έχουν τις ευθύνες της τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όσο και η Δημοτική Αρχή του κου Βοργιαζίδη και οι άλλες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο-πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ακόμα και να υλοποιηθεί αυτός ο προγραμματισμός προσλήψεων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον έχει εντάξει στον προεκλογικό της σχεδιασμό, οι ελλείψεις είναι τέτοιες που η αρνητική για τους εργαζόμενους κατάσταση δεν μεταβάλλεται.

Ελλείψεις που «κουμπώνουν» με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων και των εκπροσώπων τους στην Τοπική Διοίκηση για παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση τομέων και υπηρεσιών του Δήμου, την ενίσχυση της λειτουργίας του Δήμου ως ΑΕ., με εντατικοποίηση της εργασίας για τους εναπομείναντες εργαζόμενους, όπου η μεγάλη πλειοψηφία τους θα εργάζεται με ελαστικές μορφές εργασίας και η κάθε υπηρεσία που θα παρέχεται θα ακριβοπληρώνεται είτε άμεσα είτε έμμεσα με τα δημοτικά τέλη και τα φοροχαράτσια.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θέλουμε να μπορεί να λειτουργεί ο δήμος Βέροιας χωρίς εργολάβους και απευθείας αναθέσεις, χωρίς κάθε είδους μορφής ιδιωτικοποίηση, με εργαζόμενους με σταθερές σχέσεις εργασίας. Να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και χωρίς κόστος Να μπορεί να εκτελεί έργα αυτεπιστασίας που θα μπορούσαν να προσφέρουν λύσεις και μάλιστα με χαμηλό κόστος.

Διεκδικούμε και παλεύουμε για:

  • Πλήρη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου και θα προέρχεται από την φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου και όχι από τις τσέπες της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών.

  • Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου((Καλλικράτης-Κλεισθένης) στην Τοπική Διοίκηση.

  • Μείωση των ανταποδοτικών τελών και φοροχαρατσιών που επιβάλλει ο δήμος, ουσιαστική ελάφρυνση για εργατικά-λαϊκά στρώματα, ανέργους, μικρομάγαζα, φτωχούς αγρότες.

  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της ανταπόδοσης σε υπηρεσίες και αρμοδιότητες Δήμων.

  • Μονιμοποίηση των ήδη συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Καμιά ιδιωτικοποίηση άμεση ή έμμεση Υπηρεσιών του δήμου. Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που το επιτρέπει.

  • Εξασφάλιση της λειτουργίας και ανάπτυξη νέων δημόσιων κοινωνικών δομών που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες με δωρεάν παροχές και υπηρεσίες.

  • Επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών και δομών των Δήμων, με εργαζόμενους όλων των αναγκαίων επιστημονικών και άλλων ειδικοτήτων, με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Με την ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια, του ΚΚΕ σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν, από την επόμενη μέρα των εκλογών περισσότεροι βουλευτές και ευρωβουλευτές, δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι θα σταθούν στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων.

Για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση.

Για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Για το δίκιο μας.

Βέροια, 28 Μαρτίου 2019

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

banner-article

Ροη ειδήσεων