Σχόλια

Από την Κούβα στον Όλυμπο και την Κορυφή, τον Μύτικα!

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών στα χθεσινά εγκαίνια της  έκθεσης φωτογραφίας του Πρόξενου της Κούβας, με εικόνες της πατρίδας του στον Τρίλοφο Ημαθίας, και με τίτλο «Με την Κούβα στην καρδιά», που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον τοπικό  Πολιτιστικό Σύλλογο  «Αριστοτέλης»,  προβάλλονταν σε οθόνη ένα παζλ  φωτογραφιών από Κούβα και Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες από την Ελλάδα  ήταν από την ανάβαση του Πρόξενου στον Όλυμπο και μάλιστα στην ψηλότερη κορυφή του, τον Μύτικα, με τη σημαία της Κούβας να ανεμίζει εκεί. Βέβαια, αυτό μάλλον πέρασε  για όσους δεν γνώριζαν απαρατήρητο. Ίσως κάποιοι να θεώρησαν, επειδή η έκθεση φωτογραφίας αφορούσε την Κούβα, ότι όλες οι φωτογραφίες είναι  από αυτήν τη μακρινή χώρα. Όμως δεν ήταν έτσι.

Ήδη ο Πρόξενος José Oriol Marrero Martínez έκθεση ανήγγειλε  μια δεύτερη έκθεση φωτογραφίας με τίτλο, αυτήν τη φορά, με «Με την Ελλάδα στην Καρδιά».  Θα  αφορά 65 περιοχές της χώρας μας   στις οποίες  αναφέρεται ο  Χοσέ Μαρτί, ο κουβανός ποιητής και συγγραφέας,  εθνικός ήρωας της πατρίδας του, που γνώριζε ελληνικά.

Σύμφωνα με τις εικόνες που είδαμε φανταζόμαστε ότι  πρωταγωνιστικό  ρόλο  στο φωτογραφικό υλικό της νέας έκθεσης θα έχει ο Όλυμπος!

Αναμένουμε λοιπόν!

ΥΓ. Η έκθεση εγκαινιάστηκε χθες από την Πρέσβειρα  της Κούβας  Zelmys María Domínguez Cortina και το Δήμαρχο Βέροιας Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, με παρούσα την   Πρέσβειρα του Παναμά  στην Ελλάδα, Χριστίνα Λιακοπούλου,  που είναι ελληνικής καταγωγής.

Αναλυτικά στοιχεία για την αξιόλογη αυτή  έκθεση και πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε  ΕΔΩ

 far

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Ροη ειδήσεων