Ιστορία

Σκληρές φωτογραφίες από τις θηριωδίες των ναζί στα στρατόπεδα εξόντωσης – Αυτός είναι ο ναζισμός

Αλήθεια οι νοσταλγοί των ναζί που χαιρετούν ακόμη με προτεταμένο το χέρι και υπερηφανεύονται ότι είναι η «γενιά των ηττημένων», πως νιώθουν αντικρίζοντας αυτή τη φρίκη; Η απάντηση είναι δεν νιώθουν τίποτε. Είναι ναζί. Συνεχίζουν να κάνουν πλακίτσα και να γελάνε και να λένε ότι «οι εβραίοι της Θεσσαλονίκης στέλνονταν σε ταξιδάκια αναψυχής».

Οι φωτογραφίες είναι γροθιά στο στομάχι. Είναι σκληρές και αποτυπώνουν τη φρίκη του ναζισμού. Και όπως έγραψε σε κάποια γωνιά στο Άουσβιτς ένας κρατούμενος με αυτά που είχε δει και είχε βιώσει: «Αν υπάρχει θεός θα πρέπει να με παρακαλέσει πολύ για να τον συγχωρέσω». Η Νέμεσις άργησε να έρθει αλλά όταν ήρθε τους σάρωσε.

Οι οπαδοί και οι νοσταλγοί του ναζισμού σαν τις έχιδνες αυξάνονται.

Στο παρελθόν, ορισμένοι απόγονοι των ηγετών του 3ου Ράιχ, όπως η ανιψιά του Χέρμαν Γκέρινγκ (Νο 2 μετά τον Χίτλερ) έψαχναν με κάθε τρόπο να κόψουν οριστικά τους δεσμούς του με το παρελθόν.

Η Μπετίνα Γκέρινγκ μαζί με τον αδελφό της Τεπέλεξαν μια επώδυνη λύση για να μην υπάρξει συνέχεια σε αυτό το όνομα.Στειρώθηκαν.
“Όταν το έκανε ο αδερφός μου, ήρθε και μου είπε: «Έκοψα τη γραμμή»…

Πριν και κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο οι ναζί λειτουργούσαν περισσότερα από 60 στρατόπεδα εξόντωσης σε όλη την Ευρώπη μαζί με το Άουσβιτς.

Στρατόπεδο Μπέργκεν Μπέλσεν

Στρατόπεδο Νταχάου

Στρατόπεδο Μαουτχάουζεν 

Στρατόπεδο Νορντχάουζεν

Φαράγγι Μπαμπι Γιαρ

Στρατόπεδο Όρχντρουφ

Στρατόπεδο Σβαμπμίνχεν 

 

topontiki

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας