Βέροια Εκδηλώσεις Πολιτισμός

Το πρόγραμμα κινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ στη Βέροια από Πέμπτη 28/1 έως και Τετάρτη 3/2/’16

Carol (με την Κέιτ Μπλάνσετ ) *** ταινία ποιότητας ***

Υποψήφια για:
6 OSCAR
5 Χρυσές σφαίρες
8 βραβεία BAFTA
1 βραβείο στα: Australian Film Institute
1 βραβείο στα: American Society of Cinematographers, USA
1 βραβείο στα: British Independent Film Awards
Νικητήρια ταινία στα : AFI Awards
Νικητήρια ταινία στα : African-American Film Critics Association
Νικητήρια ταινία στα : Alliance of Women Film Journalists
Νικητήρια ταινία στα : EDA Special Mention Award
Νικητήρια ταινία στα : Austin Film Critics Association
Νικητήρια ταινία στα : Boston Online Film Critics Association
Νικητήρια ταινία στα : Cannes Film Festival Best Actress Rooney Mara

Στιλάτη, οπτικά εντυπωσιακή διασκευή ενός μυθιστορήματος της Πατρίσια Χάισμιθ, κάτι ανάμεσα σε κλασικό χολιγουντιανό μελόδραμα και υπέροχη ταινία εποχής. Άψογη στις λεπτομέρειές της παραγωγή και διπλό ρεσιτάλ ερμηνείας, με τη σπουδαία Ρούνι Μάρα να κερδίζει το βραβείο στο φεστιβάλ Κανών.

Η ομορφιά του φιλμ νουάρ στο «Carol»

Ποτέ ο απαγορευμένος έρωτας δεν ήταν τόσο όμορφος, όσο στην «Carol» του Τοντ Χέινς

Έτοιμη να εισέλθει στην οσκαρική κούρσα η ταινία Carol του Τοντ Χέινς, που σήκωσε αυλαία στο Φεστιβάλ Καννών. Πρόκειται για μια καθηλωτική ιστορία, που προσεγγίζει υπό ένα διαφορετικό πρίσμα την ομοφυλοφιλία, με ρομαντισμό και δράμα.

Στο πρωταγωνιστικό τιμόνι και με ερμηνείες που κλέβουν τις εντυπώσεις η προ διετίας «Θλιμμένη Τζάσμιν», Κέιτ Μπλάνσετ, και η Ρούνι Μάρα. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από μια νεαρή γυναίκα που δουλεύει σε πολυκατάστημα, ονειρεύεται να αλλάξει τη ζωή της και να αγγίξει την πολυτέλεια. Ερωτεύεται μια μεγαλύτερή της κυρία, από διαφορετικό κόσμο, και η ιστορία ξεκινά.

 

BARBIE & ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ (ΜΕΤΑΓΛ.) (ΜΕΤΑΓΛ.)
(Προβολές Σάββατο-Κυριακή)
Ώρες προβολών: 17.30

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Στη νέα ταινία, η Barbie μαζί με τις κολλητές της φίλες, την Τερέζα και τη Ρενέ μεταμορφώνονται από δυναμικές γυμνάστριες σε μυστικούς πράκτορες επικίνδυνων αποστολών! Οι μοναδικές γυμναστικές ικανότητες και η ευλυγισία των τριών κοριτσιών εντοπίζονται από την επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, η οποία και ζητά τη συνεργασία τους για τη σύλληψη μιας άριστα εκπαιδευμένης διαρρήκτριας που, μέχρι στιγμής, καταφέρνει και ξεγλιστρά από τους πάντες! Έχοντας για εφόδια gadgets τελευταίας τεχνολογίας, μοναδικές μεταμφιέσεις και τρισχαριτωμένα κατοικίδια-ρομπότ, οι τρεις κολλητές καλούνται να αποδείξουν πως η εξυπνάδα και η ομαδική συνεργασία είναι γένους θηλυκού!

 

the-revenant-DF-14050R_rgb-2-700x461

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ – THE REVENANT συνεχίζει για 2η εβδομάδα η Νο1 ταινία σε όλο τον κόσμο

Ώρες προβολών: 18.30 και 21.30

*** υποψήφια για 12 OSCAR ***

Η «Επιστροφή»: Μια επική μάχη ανθρώπινης επιβίωσης.
Εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα, η Επιστροφή, η τελευταία ταινία του Αλεχάντρο Ινιαρίτου, του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη (Birdman), αποτελεί μια ωμή, αλλά παράλληλα, «όμορφα δοσμένη» περιπέτεια και καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον. Μάλιστα, ηγείται της κούρσας της φετινής απονομής των Όσκαρ, με 12 υποψηφιότητες.

Η Επιστροφή είναι μια έντονη κινηματογραφική εμπειρία που θέτει σε πρώτο πλάνο την περιπέτεια ενός ανθρώπου. Την επική μάχη που δίνει για την επιβίωση και την ασύλληπτη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής.

Σκηνοθεσία: ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ ΙΝΙΑΡΙΤΟΥ
Σενάριο: ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΓΚ. ΙΝΙΑΡΙΤΟΥ & ΜΑΡΚ Λ. ΣΜΙΘ
Ηθοποιοί: ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ, ΛΟΥΚΑΣ ΧΑΑΣ, ΟΥΙΛ ΠΟΥΛΤΕΡ, ΤΟΜ ΧΑΡΝΤΙ, ΝΤΟΝΑΛ ΓΚΛΙΣΟΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Σε μια αποστολή στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, ο θρυλικός εξερευνητής Χιου Γκλας (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του, οι οποίοι τον θεωρούν νεκρό. Προσπαθώντας να επιβιώσει, ο Γκλας υπομένει τις αφάνταστες δυσκολίες, καθώς και την προδοσία του έμπιστου ανθρώπου του, Τζον Φιτζέραλντ (Τομ Χάρντι). Με οδηγό του την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την οικογένειά του, ο Γκλας πρέπει να αντέξει τον βαρύ χειμώνα σε μια ανελέητη προσπάθεια να ζήσει και να βρει λύτρωση.

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, «Η Επιστροφή» είναι μια καθηλωτική και έντονη κινηματογραφική εμπειρία που αποτυπώνει την επική περιπέτεια επιβίωσης ενός άντρα και την ασυνήθιστη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος…

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ στην σελίδας μας στο Facebook: http://www.facebook.com/cinestarveria
Facebook Official page: http://www.facebook.com/cinestarveria
facebook Group: CINE STAR VERIA

banner-article

Ροη ειδήσεων