Γενικά

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας αξιοποιεί το παγκόσμιο βραβείο «ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ», που έλαβε

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ 2Ου ΟΡΟΦΟΥ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης του 2ου ορόφου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας. Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται η αξιοποίηση του βραβείου «ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ», το οποίο παρέλαβε η βιβλιοθήκη (ανάμεσα σε 350 βιβλιοθήκες παγκοσμίως) το 2010, από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates.

Ο 2ος όροφος ανακαινίζεται, εκσυγχρονίζεται και μεταμορφώνεται σε ένα πολυχώρο εκδηλώσεων, με ειδικά διαμορφωμένο χώρο υποδοχής, για μικρούς και μεγάλους που θα μπορεί να φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, θεατρικά δρώμενα, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, ομιλίες, δράσεις και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.

Στον ίδιο όροφο θα παραμείνουν τα γραφεία προσωπικού δίνοντας έμφαση στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των υπαλλήλων, στην ανάπτυξη πιο δημιουργικού περιβάλλοντος εργασίας και φυσικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Εκεί θα διαμορφωθεί και χώρος για τη λειτουργιά της Future library, της μη κερδοσκοπικής εταιρείας που είναι στρατηγικός εταίρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας και σκοπό έχει τη δημιουργία ενός δικτύου βιβλιοθηκών, ώστε να ενισχύσει το ρόλο τους ως κέντρων μάθησης, χώρων δημιουργικότητας και διάδρασης.

07_Aithousa

Η ολοκλήρωση της ανακαίνισης όλου του κτηρίου της Βιβλιοθήκης μαζί με την αναβάθμιση της τεχνολογικής της υποδομής στους υπόλοιπους χώρους της έγινε εφικτή με τη δωρεά του ιδρύματος Bill and Melinda Gates. Μία δωρεά που συμβάλλει σημαντικά στην βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας στους κατοίκους της Βέροιας και του νομού της Ημαθίας.

Η λειτουργία του 2ου ορόφου απαιτεί επιπλέον την αγορά πρόσθετού τεχνολογικού εξοπλισμού και επίπλωσης. Η Βιβλιοθήκη θα προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με συγκεκριμένη εκστρατεία ενημέρωσης στην συγκέντρωση του ποσού αυτού μέσω εύρεσης χορηγών αλλά απευθυνόμενη και στα μέλη της.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Έλλης 8, 59132 Βέροια | τηλ. 2331024494 | www.libver.gr
(στις φωτογραφίες υπάρχουν στιγμιότυπα από τους νέους χώρους)

Fouage_02(1)DSC_0163(1)

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας