Βέροια

Πραγματοποιήθηκε ομιλία-σύσκεψη του ΚΚΕ στη Βέροια

Με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ για την αγροτική πολιτική», η Τομεακή Οργάνωση Ημαθίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε ομιλία-σύσκεψη, με ομιλητή τον   Ευθύμη Δημάκη μέλος του Γραφείου Π. Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στα γενικά πολιτικά ζητήματα δίνοντας έμφαση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για την περιοχή και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ελλάδα γενικότερα.

Αναφέρθηκε στον πόλεμο, τις συνέπειές του, και την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Συρία, με εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών της να έχουν σκοτωθεί και ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτών να είναι πρόσφυγες, ενώ το βιοτικό επίπεδο  όσον ζουν στη Συρία έχει πέσει δραματικά.

Τόνισε επίσης ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες θέλουν να βάλουν στο χέρι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Συρίας και να ελέγξουν γενικότερα την περιοχή.

Αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά ζητήματα λέγοντας ότι η παραμονή μας στο ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν λύνει κανένα ζήτημα αλλά μόνο κινδύνους εγκυμονεί για τη χώρα.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για την γενικότερη  πολιτική της αλλά και για αναβάθμιση και τη δημιουργία νέων αμερικανικών, νατοϊκών  βάσεων στη χώρα μας, λέγοντας ότι η χώρα πρέπει να αποχωρήσει  από ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκα στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, με την παραγωγή, με τη διακίνηση των προϊόντων τους, με τις τιμές, με τις αποζημιώσεις. Είπε ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός στην αγροτική οικονομία,   ενώ στους αγρότες  από τους μεσάζοντες  ασκούνται εκβιασμοί.

Αναφέρθηκε επίσης στη δραματική μείωση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας μας και για τη συγκέντρωση της αγροτικής  γης σε λίγα χέρια.

Τόνισε επίσης ότι το ΚΚΕ μιλάει για σχεδιασμένη αγροτική οικονομία όπου ο παραγωγός θα αισθάνεται ασφαλής, γνωρίζοντας που και πως θα διαθέσει το προϊόν του.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας