Βέροια Ρεπορτάζ

Γεμάτη με χριστουγεννιάτικους ήχους και χρώμα η πόλη

Παραμονή Χριστούγεννα και από το πρωί ο κόσμος πλημμύρισε την αγορά, άλλοι για να κάνουν τα τελευταία τους ψώνια και άλλοι απλά για να ξεσκάσουν, αναπνέοντας χριστουγεννιάτική ατμόσφαιρα.

Στις 12 το μεσημέρι και μ’ έναν ήλιο να λάμπει στο καταχείμωνο, στον πεζόδρομο της Αγοράς, Πρ. Ηλία και Ιπποκράτους, συναντήθηκε η Φιλαρμονική του Δήμου με το χορευτικό του Τμήματος Λαογραφίας της ΚΕΠΑ. Ήχοι αλλιώτικοι αλλά με κάτι κοινό, τη χαρά που ανέδιδαν με το δικό τους τρόπο η κάθε μια ομάδα, γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα.

Έτσι, τους φουστανελοφόρους με υψωμένα τα σπαθιά, να χορεύουν λεβέντικα θυμίζοντας τα παλιά Ρουγκατζάρια, διαδέχθηκαν τα κάλαντα της Φιλαρμονικής, μ’ ένα μεγάλο εύρος μελωδιών.

Χαρούμενος ο κόσμος γύρω τους να ξεχνιέται για λίγο, περιμένοντας με ελπίδες την καινούργια χρονιά.

Και το τρενάκι να συνεχίζει ακούραστο, μεταφέροντας πολλούς μικρούς αλλά και κάποιους μεγάλους, σμίγοντας το σφύριγμά του με τα χριστουγεννιάτικά τραγούδια! Ατμόσφαιρα γιορτινή…

far

Φωτογραφίες: faretra.info

   faretra.info-giorti-xristougenna   faretra.info-giorti-xristougenna   faretra.info-giorti-xristougenna   faretra.info-giorti-xristougenna   faretra.info-giorti-xristougenna   faretra.info-giorti-xristougenna   faretra.info-giorti-xristougenna   faretra.info-giorti-xristougenna   faretra.info-giorti-xristougenna   faretra.info-giorti-xristougenna faretra.info-giorti-xristougenna   faretra.info-giorti-xristougenna  faretra.info-giorti-xristougenna  faretra.info-giorti-xristougenna

banner-article

Ροη ειδήσεων