Άρθρα Εργασιακά Κοινωνία Οικονομία Πολιτική

“Είσαι 72 ετών, χαρούμενος, γεμάτος ενέργεια; Τράβα δούλεψε λοιπόν!” / γράφει η Μαλβίνα Αλεξοπούλου

Δεν άκουσα; Πώς είπατε; Ορίστε; Συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε;

Καλέ, η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι! Πού έχεις μείνει εσύ, στο ότι οι συγχωνεύσεις των σχολείων θα κάνουν καλό στην υγεία των παιδιών, αφού θα περπατούν περισσότερο, πηγαίνοντας στο μακρινοοοό σχολείο τους ή στο ότι πριν λίγους μήνες είχε αποκαλύψει που μένει η 12χρονη από τον Κολωνό (δες Ηλία Μίχο και όλο το σιχαμερό σινάφι του);

Άφησέ τα όλα πίσω σου, όπως έκαναν τα κανάλια και η κα. Δόμνα, γιατί τώρα σου έχω νέο, καυτό «ψωμάκι».

Που λέτε, η κα. Δόμνα Μιχαηλίδου έχει μητέρα ηλικίας 72 ετών. Θα μου πεις, «ρε συ, αυτό είναι το νέο»; Εμ, όχι περίμενε. Η υπουργός Εργασίας αποκάλυψε μόλις εχθές (31/3, άρα δεν μιλάμε για πρωταπριλιάτικο αστείο), ότι «η μητέρα της στα 72 της είναι μια γυναίκα μέσα στην ενέργεια, μέσα στη δύναμη, η οποία θα θέλει η ίδια να δουλέψει, από τη στιγμή που θα ξέρει ότι δεν θα της κοπεί η σύνταξη».

Τονίζω ξανά, ότι δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο (μιας και το Κοσμοδρόμιο τήρησε ως όφειλε τη σημερινή παράδοση) ούτε όμως πρόκειται για τα λόγια της ίδιας της μητέρας της υπουργού Εργασίας.

Και ερωτώ εγώ: Πρόκειται για μια νοσταλγική-ρομαντική διάθεση της κα. Δόμνας, να μοιραστεί με το κοινό όμορφες, οικογενειακές στιγμές; Ή η Υπουργός ως ένας σύγχρονος Νοστράδαμος μας αποκαλύπτει τα μελλούμενα;

Θα τραγουδάμε με χαρά, ενέργεια και δύναμη έως τα βαθιά γεράματα το:

«Πάμε για δουλειά
Χέι, ότι και να κάνεις, μην αναστενάζεις
Ξύπνα και με κέφι πάμε για δουλειά»;

Τι μας ετοιμάζει η κυβερνησούλα μας; Πιο σωστά, για ποιο πράγμα μας προετοιμάζει η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου; Θα δουλεύουμε έως τα 72 μας και βάλε; Ή θα διορίσει υπαλλήλους, που θα γυρίζουν πόρτα-πόρτα την Ελλάδα και όποιον 72χρονο βλέπουν χαρούμενο και γεμάτο ενέργεια, θα τον στέλνει πίσω στη δουλειά; Όπως και να έχει, σκέψου, ότι θα είσαι 72 ετών και θα έχεις και σύνταξη και μισθό. Ε, μην είσαι αχάριστος!

Μια εικόνα από το ζοφερό μέλλον:

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο