Θέματα Παιδείας Κοινωνία

Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια / Κοσμοπλημμύρα στο κέντρο της Αθήνας – μεγαλειώδης η πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων

Κοσμοπλημμύρα αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας!

Την ώρα που η κεφαλή της μεγαλειώδους πορείας φτάνει στο Σύνταγμα, τα τελευταία μπλοκ ξεκινούν από τα Προπύλαια!

Ένα αποφασισμένο, ορμητικό ποτάμι, ένα μεγάλο, ατρόμητο πλήθος, μία νεανική κοσμοπλημμύρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, σε πολύ μαζικά μπλοκ, δονούν την ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα:  «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους! Πτυχία με αξία για δουλειά με δικαιώματα!».

Η πλειοψηφία μίλησε: «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Πτυχία με αξία – Δωρεάν σπουδές!».

Τα συνθήματα διαδέχονται το ένα το άλλο…

«Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές», «Πτυχία με αξία, δωρεάν σπουδές, δεν είναι πελάτες οι φοιτητές», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά».

Στο συλλαλητήριο παραβρίσκονται και οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και Γιάννης Δελής, που κάλεσαν την κυβέρνηση να μην καταθέσει το νομοσχέδιο.

Στο Σύνταγμα η κεφαλή της μεγαλειώδους πορείας των Φοιτητικών Συλλόγων

Στο Σύνταγμα έφτασε η κεφαλή της μεγαλειώδους πορείας των Φοιτητικών Συλλόγων όλης της χώρας, τη στιγμή που τα τελευταία μπλοκ ξεκινούν από τα Προπύλαια!

Συνθήματα όπως «Αν ψάχνουν για πελάτες, εδώ έχει φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές», «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές», «Δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία, η γνώση είναι δικαίωμα και όχι ευκαιρία», δονούν την ατμόσφαιρά, ενώ το Σύνταγμα «φωτίστηκε» από δεκάδες πυρσούς που έχουν ανάψει.

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο