Βέροια Πολιτισμός Συν & Πλην Σχόλια Τοπικά

Βέροια / Η χριστουγεννιάτικη πλατεία επιστρέφει στην καθημερινότητα. Κι εμείς μαζί της…

Έτσι είναι! Νόμος! Όλα τα ωραία πράγματα τελειώνουν! Και μαζί τα Χριστούγεννα και οι χαρές τους!

Από αύριο πια ο καθένας ξαναγυρίζει στην καθημερινότητά του. Τα δέντρα ξεστολίζονται, τα λαμπιόνια της χαράς σβήνουν και τα προβλήματα, τα πάσης φύσεως προβλήματα, που οι γιορτές τα είχαν στην… αναμονή, χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ας δούμε, όμως, κι ας αποτιμήσουμε την προσφορά της ΚΕΠΑ σ’ αυτό το γιορταστικό κλίμα που έζησε η πόλη… Τα κατάφερε να ενεργοποιήσει μεγάλα τοπικά σύνολα; Να μεταφέρει την γιορτινή ατμόσφαιρα που θέλαμε; Σίγουρα, ναι!

Η Πλατεία της Ελιάς στολίστηκε με τα λαμπιόνια της, το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο της, τα μικρότερα, το μεγάλο φωτεινό “Δωρο” με το φιόγκο του, όπου πολλοί, μικροί και μεγάλοι, φώλιαζαν μέσα του για να φωτογραφηθούν, ο Άγιο Βασίλης με το ελάφι του και το έλκηθρό του να περιμένει τους μικρούληδες για τους ταξιδέψει, μια φάτνη να αιχμαλωτίζει το βλέμμα των παιδιών κι εκείνοι οι ζαχαρόπλάστες να κερνούν αφειδώλευτα γλυκά!!! Αυτή είναι ζωή! Χρώμα και φως και κάλαντα!

Αλλά και πόσες συμμετοχές συλλόγων, εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Η Φιλαρμονική του Δήμου, χορευτικά, χορωδίες, παιχνίδια. Μια πόλη να τραγουδά ή να χορεύει και να καταλήγει μετά στην Πλατεία! Και το τρενάκι των μικρών να σφυρίζει και να συμπληρώνει κι αυτό τη γιορτινή ατμόσφαιρα!

Οι συνδιοργανωτές, ο Δήμος Βέροιας, το Επιμελητήριο Ημαθίας και η ΚΕΠΑ, μαζί, έκαναν την πόλη να λάμψει χαρούμενη, οδηγώντας την στη νέα χρονιά με αισιόδοξες προσδοκίες. Μακάρι να ευδοκιμήσουν.

Και επειδή η φράση του Δημόκριτου είναι πάντα διαχρονική και σοφή “Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόκευτος”, δηλαδή “ζωή χωρίς γιορτές μακρύς δρόμος χωρίς πανδοχεία ( χωρίς ξεκούραση)”,  ας ξαναγυρίσουμε στην καθημερινότητα, όσο γίνεται αισιόδοξα, μετά απ’ αυτό το φωτεινό διάλειμμα!

far

(*Οι φωτογραφίες είναι του Παύλου Τσανακτσίδη, Φωτογράφου – Κινηματογραφιστή, μέλος του Συλλόγου Φωτογράφων Βιντεοληπτών Κεντροδυτικής Μακεδονίας.)

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας