Κοινωνία

Κιβωτός του Κόσμου: Παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε δίκη για κακουργήματα ζητά ο εισαγγελέας

Με μια πρόταση «βόμβα» ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε δίκη για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 ετη καθώς ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός έκρινε πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις παραπομπής του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

«Ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των 2 ανηλίκων» αναφέρει μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.

Σε άλλο σημείο η εισαγγελική πρόταση αναφέρει πως: «Ο κατηγορούμενος αρνείται συνολικά τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα ο οποίος παράπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης και προσκομίζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να αντικρούσει την σε βάρος του κατηγορία».

Ο πατέρας Αντώνιος βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας της υπόθεσης, τον περασμένο Ιούνιο ισχυριζόμενος ότι οι δύο καταγγελίες σε βάρος του είναι απολύτως ψευδείς, οι δύο καταγγέλλοντες αναξιόπιστοι και αφήνοντας αιχμές ότι η υπόθεση εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό με στόχο τον ίδιο και το έργο του. Μετά την απολογία του, ο κατηγορούμενος είχε κριθεί από ανακρίτρια και εισαγγελέα ελεύθερος με την επιβολή των όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και χρηματικής εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ.

Ακόμη, με την πρότασή του ο εισαγγελέας ζητεί να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον πατέρα Αντώνιο.

Πλέον τον τελικό λόγο επί της υπόθεσης έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφανθεί με βούλευμα.

Ροη ειδήσεων