Ελλάδα Περιβάλλον

Κάλυμνος: Η συγκινητική διάσωση δελφινιού από ντόπιους ψαράδες | video

Ψαράδες στην Κάλυμνο έσωσαν ένα δελφίνι που μπλέχτηκε στα δίχτυα τους και το σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό «Meteo Hellas» στο Facebook κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Στο βίντεο με τίτλο «Απελευθέρωση δελφινιού από καλύμνιο καΐκι» φαίνονται ψαράδες να κρατούν στην αγκαλιά τους το πανέμορφο μικρό δελφίνι και να κόβουν τις πετονιές, ενώ εκείνο «σαν άνθρωπος καθόταν ήσυχα», καταλαβαίνοντας την αγάπη τους.

Ο καπετάνιος του αλιευτικού σκάφους που περιέθαλψε το δελφίνι, δήλωσε στον ιστότοπο kalymnos-news.gr, ότι το δελφίνι, μετά την απελευθέρωσή του, παρέμεινε για αρκετή ώρα στην περιοχή, ακολουθώντας το αλιευτικό και κάνοντας βουτιές και στροφές γύρω του, θέλοντας με το δικό του τρόπο να πει ευχαριστώ.

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα νεκρά δελφίνια έχουν εντοπιστεί στο Αιγαίο, με τους ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» να θεωρούν ότι η θανάτωση των δελφινιών προκλήθηκε ηθελημένα από αλληλεπιδράσεις με μεγάλα αλιευτικά σκάφη.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας, ο κ. Θόδωρος Τσιμπίδης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι: «Εμείς εδώ έχουμε κλείσει 25 χρόνια στο Ανατολικό Αιγαίο, δουλεύουμε πολύ κοντά στην οριογραμμή, άρα αυτό μας κάνει πάρα πολύ προσεκτικούς και στο τι λέμε και στο τι κάνουμε. Άρα λοιπόν ό, τι λέμε το έχουμε τεκμηριώσει και τολμάμε να το δημοσιοποιήσουμε γιατί πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

banner-article

Ροη ειδήσεων