Κοινωνία

Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου: Αρνούμαστε να ζούμε σήμερα μέσα στη φτώχεια / Δεν αντέχουμε την ακρίβεια και τη βαρβαρότητα

Φωτογραφία αρχείου
——–

ΚΑΛΕΣΜΑ

Προς όλους τους Συνταξιούχους Δημοσίου όλων των Συνδέσμων της χώρας

Συνάδελφοι, Συνταξιούχοι

Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας και των οικογενειών μας και με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία κλιμακώνεται. Πρέπει να σημάνει συναγερμός και αγωνιστικός ξεσηκωμός.

Τα ΔΣ των Συνδέσμων να αναλάβουν την ευθύνη τους. Με την συμμετοχή τους στις Περιφερειακές Συσκέψεις όλων των Συνταξιουχικών Οργανώσεων, όλων των κλάδων σ΄ όλη τη χώρα να συμβάλουν για την επιτυχία της Πανελλαδικής Συγκέντρωσης στις 24 Ιούνη στην Αθήνα για να μπει φρένο στην αντισυνταξιουχική επέλαση.

Η κυβέρνηση και όσων στηρίζουν τις επιλογές της, πρέπει να πάρει ηχηρό μήνυμα πως οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να ικανοποιηθούν οι διευρυμένες σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν δουλέψαμε μια ζωή για να νέμονται τον κόπο και τον πλούτο που παράξαμε, οι μεγαλοεργοδότες ντόπιοι και ξένοι «επενδυτές».

Αρνούμαστε να ζούμε σήμερα μέσα στη φτώχεια, χωρίς ρεύμα, πρόνοια, υγεία, να πληρώνουμε τον λογαριασμό από την «συμμετοχή» της χώρας μας στον πόλεμο για την μοιρασιά της πίτας.

Δεν δεχόμαστε να ζήσουμε με ψίχουλα. Δεν είμαστε επαίτες.

Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Δεν δεχόμαστε την κοροϊδία και την βαρβαρότητα.

Εδώ και τώρα απαιτούμε :

  • Να δοθούν αυξήσεις σε ΟΛΕΣ τις συντάξεις, στο σύνολο των συντάξιμων αποδοχών συμπεριλαμβανομένης και της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.

  • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους σε υγεία- πρόνοια-συντάξεις

  • Αποκατάσταση όλων των απωλειών

  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιλαΐκοί, αντεργατικοί, αντισυνταξιουχικοί και αντισυνδικαλιστικοί νόμοι

Ο δρόμος του αγώνα είναι η δύναμή και η ελπίδα μας.

Αυτό τον δρόμο θα ακολουθήσουμε κόντρα σε όσους τον υπονομεύουν.

Αυτός ο δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης μέρα με τη μέρα διευρύνεται και δυναμώνει.

Το ποτάμι του αγώνα πίσω δεν γυρνά. Το κίνημά μας είναι στο προσκήνιο.

Συνάδελφοι,

Ολοι οι δρόμοι για τους συνταξιούχους οδηγούν την Παρασκευή 24 Ιούνη στην Αθήνα, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωΐ. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο.

Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Είμαστε πολλοί. Το δίκαιο είναι με το μέρος μας και θα νικήσουμε.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Aθήνα 6/6/2022

ΕΚΣΔΗ