Ελλάδα

Γυναικοκτονία στη Δράμα και αυτοκτονία του δράστη / συγκλονίζουν μαρτυρίες γειτόνων και συγγενών

——

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες γειτόνων και συγγενών του ζευγαριού στην Προσοτσάνη Δράμας, όπου 64χρονος άνδρας σκότωσε την γυναίκα του και στην συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με όσα είπαν στο newsit.gr οι γείτονες, ο 64χρονος άνδρας, αφού σκότωσε τη γυναίκα του, έμεινε για ώρα μέσα στο σπίτι τους, πριν αποφασίσει να αυτοκτονήσει. Το ζευγάρι είχε δυο κόρες, μια από τις οποίες πήγε σήμερα στο σπίτι τους και έτσι αποκαλύφθηκε η νέα γυναικοκτονία.

Η κόρη του ζευγαριού πήγε στο πατρικό της στις 08.30 το πρωί  γιατί δεν μπορούσε να βρει τους γονείς της. Εκεί έζησε το απόλυτο σοκ: η μητέρα της νεκρή στο σαλόνι του σπιτιού και ο πατέρας της στο μπάνιο , επίσης νεκρός.

«Σήμερα απλά άκουσα «βοήθεια». Μετά είδα την κόρη της να κλαίει. Έτρεξα πήγα εκεί, κάλεσα το ασθενοφόρο», περιέγραψε στο newsit.gr γειτόνισσα του ζευγαριού. Δεν κρύβει πως «Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν μπορώ να ησυχάσω από το πρωί. Ποτέ δεν ακουγόντουσαν φασαρίες, νομίζαμε ότι ήταν το καλύτερο ζευγάρι. Πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν ξέρεις τι γίνεται».

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με όσα περιέγραψε άλλη γειτόνισσα. Μια γυναίκα που άκουσε τους πυροβολισμούς αλλά το μυαλό της δεν πήγε σε τέτοιο κακό. «Άκουσα χθες δύο μπαμ κατά τις 20:00 και στις 22:15 το βράδυ. Δεν ήξερα τι ήταν», λέει. Και σοκαρισμένη προσθέτει: «Ήταν πολύ καλή οικογένεια, πώς έγινε αυτό;».

«Γνώριζα ότι υπήρχαν κάποια προβλήματα μεταξύ τους και θα χώριζαν», λέει από την πλευρά της η πρώτη ξαδέρφη του 64χρονου δράστη και αυτόχειρα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η ίδια, το ζευγάρι είχε προχωρήσει σε συνεννοήσεις για το πώς θα χώριζαν την περιουσία τους. 

Η στενής συγγενής του δράστη, προσπαθώντας με δυσκολία να κρατήσει τα δάκρυά της, με τον 64χρονο είχαν συχνή επικοινωνία και τον περιγράφει ως έναν « ευαίσθητο και γλυκό άνθρωπο που δεν ξέρω τι έχει συμβεί για να έφτασε σε αυτό το σημείο».

Η ξαδέρφη του δράστη ανέφερε ότι «πριν δύο μέρες είχε δώσει στη γυναίκα του 20.000 € γιατί θα έφευγε από το σπίτι. Προφανώς είναι το μερίδιο του σπιτιού γιατί το είχαν φτιάξει μαζί. Ποιος ο λόγος να γίνει το φονικό; Πραγματικά δεν ξέρω, δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να μεσολάβησε».