Life Περιβάλλον

Το Σκήπτρο των Θεών… / Ο Γαλαξίας μας από την κορυφή του Ολύμπου


Αυτό είναι φίλοι μου, το απόγειο των φωτογραφιών μου… Από τις πιο ιστορικές μου και μοναδικές, ο Γαλαξίας μας στην κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα στα 2918 μέτρα…
Ήταν ένα από τα όνειρα που είχα από όταν άρχισα να κοιμάμαι στις κορυφές των βουνών το 2013, να φωτογραφίσω τον Γαλαξία στην κορυφή του Ολύμπου.. Απ ότι ήξερα κανένας άνθρωπος δεν το είχε κάνει.. Εγωιστικά, μέσα μου με εξιτάριζε αυτή η ιδέα και το πέτηχα, το 2014 και το 2015. Όμως, δεν είχα καταφέρει να αποτυπώσω τον Γαλαξία όπως θα ήθελα.
Πέρασαν 4 χρόνια, αρκετές δυσκολίες και βρέθηκα ξανά στο οροπέδιο των μουσών όπου και έκατσα κοντά στις 14+ μέρες συνεχόμενα… Ήμουν εκεί έτοιμος και πρόθυμος να ανεβαίνω κάθε μέρα το λούκι του Μύτικα μέχρι να αιχμαλωτίσω αυτό εδώ το όνειρο μου… Τα κατάφερα με τον τρόπο που θα ήθελα.

Τώρα, 2 χρόνια μετά το έφερα στην επιφάνεια να το μοιραστώ μαζί σας έχοντας κάνει κάθαρση μέσα μου από το κομμάτι της φιλοδοξίας..

Πρέπει να έχεις όνειρα απόκοσμα, να έχεις στόχους και φιλοδοξίες τόσο που να κάνει άλλοτε τους ανθρώπους να τρομάζουν και άλλοτε να γελάνε… Αλίμονο, η ζωή ανήκει σε όλους μας. Όμως το σύμπαν και το απόκοσμο ανήκει σε όσους τολμάνε να τα απαιτήσουν από τον εαυτό τους και από αυτό τον κόσμο..

“Έκατσα εκεί στην κορυφή, χαμογέλασα και άραξα αγκαλιά με τους Θεούς… 2 νύχτες σερί μου, είπαν:
“δεν βαρέθηκες;”
Δώστε μου νερό και κάθομαι και άλλες 20 αν είναι να βλέπω αυτή την θέα…
————————–

Dream it-Believe it-Achieve it…
Μαθήματα φωτογραφίας: http://bit.ly/Mathimata_Fotografias
Τime-lapse που έχω φτιάξει: http://bit.ly/Time_Lapse_Videos
Περιπέτειες στα βουνά: http://bit.ly/peripeties_sta_boyna
Ο Ορειβατικός μου εξοπλισμός: https://bit.ly/Oreivatikos_Exoplismos
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας