Εργασία Τοπικά

Συνδικάτο Γάλακτος Ημαθίας – Πέλλας: “Πάρτε πίσω τις απολύσεις / Εκφοβισμοί και τρομοκρατία δεν μας πτοούν”

———

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου, σε μια συνέχεια των παρεμβάσεων του για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας από τη βιομηχανία κρέατος «Σφαγεία Αλμωπίας ΑΕ», το Συνδικάτο εξόρμησε στη Φούστανη και σε διπλανά χωριά, κάνοντας πορεία με πανό που έγραφε «Πάρτε πίσω τις απολύσεις. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει». Ενημερώνοντας τους κατοίκους της περιοχής για τη στάση της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Θυμίζουμε ότι το Συνδικάτο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό του συναδέλφου, δηλώνοντας αποφασιστικά ότι τακτικές τρομοκρατίας και ασυδοσίας δεν θα περάσουν. Τονίζουμε για άλλη μια φορά πως η απόλυση του είναι εκδικητική, έρχεται ως προειδοποίηση σε όλους τους εργαζόμενους. Χτυπάνε κάθε αγωνιστική φωνή, για να μη βρούνε οργανωμένη αντίσταση στα σχέδιά τους.

Η απόλυση του συναδέλφου  εντάσσεται στην ενιαία επίθεση των εργοδοτών, ειδικά απέναντι στο ταξικό κίνημα, προκειμένου να ξεμπερδεύουν με φωνές που αντιστέκονται στον εργασιακό μεσαίωνα που προωθούν ΣΕΒ και κυβερνήσεις.

Πρόκειται για στοχευμένη απόλυση, ενώ η ίδια επιχείρηση καταγγέλθηκε για αυθαιρεσία και καταπάτηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και στο παρελθόν, από την αρχή της πανδημίας. Τότε, οι εργαζόμενοι ενωμένοι διεκδίκησαν και κατοχύρωσαν συγκεκριμένα δικαιώματα τους.

Στην χθεσινή κινητοποίηση σε χωριά της Αλμωπίας ήταν ενθαρρυντική η υποστήριξη των κατοίκων, η ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον δίκαιο αγώνα του συναδέλφου μας και συντοπίτη τους.

Το Συνδικάτο απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη του συνάδελφου και καλεί όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης να σταθούν στο πλευρό του, να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα του, όπως και έκαναν, ο καθένας με τον τρόπο του, το προηγούμενο διάστημα.

Χωρίς να τρομοκρατηθούν, χωρίς να κάνουν πίσω, να ενωθούν με τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα τις απεργιακές μάχες δίνουν απάντηση στα βάρβαρα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Δεν τρομοκρατούμαστε. Οι εκφοβισμοί δεν μας πτοούν.

Συνεχίζουμε με ενημέρωση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς.

Δυναμώνουμε το Συνδικάτο –  Συμμετέχουμε στις εκλογές του!

banner-article

Ροη ειδήσεων