Πολιτισμός Σχόλια

Για τον Γιώργη Έξαρχο και το νέο του βιβλίο “Το Χρονολόγιο της επανάστασης του 21 και το επαναστατικό σχέδιο του Ρήγα Βελεστινλή”

Από τον Ημαθιώτη, τ. καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου,  Στέφανο Καραγιάννη, πήραμε το κείμενο που ακολουθεί και αφορά στον Γιώργη Έξαρχο και το νέο του βιβλίο, με τίτλο: Το Χρονολόγιο της επανάστασης του 21 και το επαναστατικό σχέδιο του Ρήγα Βελεστινλή. Εκδόσεις Δίαυλος.

Αγαπητοί μου,

Προφανώς  και  θα σας έχει τύχει πολλές φορές στη ζωή, καθηγητές να βοηθούν ακαδημαϊκά, αφενός φοιτητές και αφετέρου του ίδιους τους συναδέλφους, με τον τρόπο τους. Και  μπράβο τους, διότι αυτό που  κάνουν, το κάνουν με καλοσύνη, με ανιδιοτέλεια, και με τη δίψα του αλτρουισμού τους. Αυτό έκανε και ο εκλεκτός συνάδελφος στην πορεία της ακαδημαϊκής του καριέρας.

Η παρούσα συνέντευξη, δείχνει αυτά που όντως «γνωρίζει» ο κος Έξαρχος. Με τις απαντήσεις του και μόνον, αξίζει τον κόπο να προμηθευτούμε το βιβλίο του, αφού δεν μας δόθηκε μέχρι σήμερα η ευκαιρία να μάθουμε τις ιστορικές αλήθειες. Πρώτα αναζητούμε τα ακριβή γεγονότα από τις αυθεντικές και πρωτογενείς πηγές, (όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος) και μετά προχωρούμε στις εκτιμήσεις και στις ερμηνείες.

Να θυμίσω επίσης κάτι: Ο συνάδελφος κος Έξαρχος έχει γράψει και βιβλία με αναπτυξιακό περιεχόμενο όπως και οικονομικά με επικέντρωση στον Τριτογενή Τομέα.  Συγχαίρω για τις ανεξάντλητες γνώσεις του, κυρίως όμως για την παρούσα διερεύνηση – ανίχνευση της ιστορικής αλήθειας, έτσι που σιγά – σιγά μαθαίνουμε και εμείς έστω και αργά, αυτά που θα έπρεπε να γνωρίζουμε εδώ και χρόνια.

Ακροτελεύτια κάνω χρήση τη δική του και πάλι πρόταση:» Ας μελετήσουμε καλά τα απομνημονεύματα των αγωνιστών, τα κείμενα και τα έγγραφα εκείνης της περιόδου, και θα κατανοήσουμε σε όλες τις διαστάσεις του αυτό το ανυπέρβλητο εγχείρημα, χωρίς να έχουμε ανάγκη τις… πατερίτσες των αποδομιστών και των επαγγελματιών της εθνικοφροσύνης.

Εύγε!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

τ. καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου,

εξ Ημαθίας

———————————–

Σημείωση Φαρέτρας: Την πρόσφατη συνέντευξη του Γιώργη Έξαρχου, στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

banner-article

Ροη ειδήσεων