Πολιτική

“Τα ζητήματα της προστασίας της υγείας στο επίκεντρο του ΚΚΕ” γράφει η Μαρία Μητσοπούλου

Μαρία Μητσοπούλου

Τα ζητήματα της διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση ανεβάζει στην αντιπολιτευτική του και αγωνιστική ατζέντα το ΚΚΕ με αιχμή και τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων.

Ο Περισσός ασκεί κριτική για το άνοιγμα των σχολείων με μοναδικό μέτρο προστασίας από την Covid-19 τη χρήση μάσκας, αντί για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα όπως ζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί, τόσο για την τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων όσο και για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας ύστερα από τόσους μήνες απουσίας των μαθητών από τα σχολεία.

Στη σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επισημαίνει την αντίφαση σε σχέση με τα μέτρα που είχαν ληφθεί μετά την καραντίνα: «Η κυβέρνηση απορρίπτει αυτά τα αιτήματα επικαλούμενη προκλητικά το δημοσιονομικό βάρος – λες και ο λαός μας δεν πληρώνει για τη μόρφωση των παιδιών του – ενώ την ίδια στιγμή κάνει “λάστιχο” τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που τον Μάη – σε λιγότερο βεβαρημένες επιδημιολογικά συνθήκες – παρουσίαζε ως αναγκαία».

Τα ζητήματα γύρω από τις ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση αυτής της φάσης της πανδημίας θα αναδειχθούν με μια σειρά πρωτοβουλιών που στόχο έχουν, επιπλέον, και την προστασία σε χώρους δουλειάς, σχολεία και πανεπιστήμια. Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι η εκδήλωση που διοργανώνει η Κεντρική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ με κεντρικό ομιλητή τον γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στην εκδήλωση με θέμα «Ο αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού δεν μπορεί να περιμένει», ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΚΚΕ για την υγεία του λαού και της νεολαίας. Αναμένεται να αναφερθεί στην κατάσταση που υπάρχει στα νοσοκομεία, λόγω των ελλείψεων σε υγειονομικούς και υποδομές, στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που είναι απαραίτητα και πρέπει να παρθούν και να τηρηθούν σε όλους τους εργασιακούς χώρους, όπως είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα εργοστάσια, στα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού στα Μέσα Μεταφοράς, καθώς και σε όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ασφαλή μόρφωση της νεολαίας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν εκπρόσωποι σωματείων από τον χώρο της υγείας αλλά και των κλάδων του τουρισμού, των τροφίμων, των μέσων μαζικής μεταφοράς και της εκπαίδευσης.

Με μέτρα προστασίας το Φεστιβάλ ΚΝΕ
Στο μεταξύ, πλησιάζει και η διεξαγωγή των κεντρικών εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή στην Αθήνα, το τριήμερο 17-19 Σεπτεμβρίου. Το φεστιβάλ φέτος, τελεί υπό τους όρους που διαμορφώνει η πανδημία, ως εκ τούτου δεν θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Τρίτση όπως κάθε χρόνο αλλά στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου. Για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ η ΚΝΕ έχει ήδη ανακοινώσει μέτρα προστασίας όπως θερμομέτρηση στις εισόδους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, οι επισκέπτες θα παρακολουθούν τις εκδηλώσεις καθιστοί και με αποστάσεις, κ.λπ.

topontiki

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας