Έβρος: Αλλαγή στάσης της Τουρκίας - Αδειάζουν τα σύνορα από πρόσφυγες και μετανάστες

Εξελίξεις προκάλεσε στην τουρκική πλευρά των συνόρων στον Έβρο η συμφωνία για εκεχειρία στην Συρία μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν που ανακοινώθηκε χθες στη Μόσχα.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ανδριανούπολη, Αρ. Φερεντίνου, η Τουρκία προχώρησε στο κλείσιμο της συνοριακής πύλης στο Παζάρ Κουλέ, με αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της πίεσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Επίσης, όπως συμπλήρωσε, η τουρκική υπηρεσία μετανάστευσης διαμηνύει στους πρόσφυγες και μετανάστες ότι μπορούν να μεταβούν με λεωφορείο πίσω στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στις χώρες προέλευσής τους.

Παράλληλα, η ανταποκρίτρια της Deutsche Welle στην περιοχή ανάρτησε φωτογραφίες δείχνοντας περάσματα στον Έβρο γεμάτα με κόσμο πριν ώρες και τελείως άδεια σήμερα το πρωί.

υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής υπήρξε ένας ακόμα γύρος έντασης στα σύνορα στις Καστανιές του Έβρου, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος με τις δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού να προσπαθούν να το αποτρέψουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων αλλά και πετώντας νερό με την «Αύρα».

topontiki

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 34407 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια