Βέροια

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο βεροιώτης Αστέριος Κουκούδης – Την Πέμπτη η κηδεία

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 1 Μαρτίου στις 2.00 το μεσημέρι από τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, στα Κοιμητήρια Βέροιας

Νεκρός βρέθηκε  στο σπίτι του στην Θεσσαλονίκη ο γνωστός Βεροιώτης Αστέριος Κουκούδης σε ηλικία 50 ετών. Αξιόλογος δάσκαλος και συγγραφέας με πλούσιο βιογραφικό και πολλές μελέτες για τους βλάχους που εκδόθηκαν σε τόμους και βραβεύτηκαν από την Ακαδημία Αθηνών. Το βιογραφικό του αναφέρει: Εκπαιδευτικός -Ιστορικός -Ιστορικός Ερευνητής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών -Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, Κατεύθυνση: Πολιτισμικές Σπουδές: Σημειωτικές Δομές και Πρακτικές.Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης (1984) και κάτοχος πτυχίου εξομοίωσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (2013). Έχει σπουδάσει Γεμμολογία και Χρυσοχοΐα στο Gemmological Institute of America, Santa Monica, California, USA (1989).

Έχει εργαστεί σε ερευνητικό πρόγραμμα του Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη (1994-97). Για το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο τιμήθηκε με το βραβείο Γραμμάτων και Τεχνών της Ακαδημίας Αθηνών (1998).

Έχει εκδόσει 9 βιβλία με αντικείμενο τους Βλάχους και ορισμένα από αυτά έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν στα αγγλικά και τη γλώσσα της Π.Γ.Δ.Μ.. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 10 επιστημονικά άρθρα με αντικείμενο την ιστορία και την κοινωνική ανθρωπολογία των Βλάχων και την ιστορία της εκπαίδευσης. Έχει κάνει σειρά παρουσιάσεων, ομιλιών και διαλέξεων με ανάλογη θεματολογία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει οργανώσει ανάλογες Εκθέσεις, στα ελληνικά και τα αγγλικά, που παρουσιάστηκαν ανά την χώρα και τις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1999 και σε προγράμματα Δια Βίου Μάθησης από το 2014.

Ο Αστέριος Κουκούδης ήταν γιος της γνωστής οικογένειας βοοτρόφων από την Βέροια και αδελφός του γνωστού επίσης αρχιτέκτονα Δημήτρη Κουκούδη.

laosnews

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας