Βέροια Πολιτισμός

Με ατυχή κατάληξη η μουσική εκδήλωση της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για τους πρόσφυγες

Δήμητρα Σμυρνή

Μπορεί οι προθέσεις να είναι οι καλύτερες. Κάποιες φορές όμως δε δικαιώνονται από το αποτέλεσμα…

Τις καλύτερες προθέσεις είχε η Β/θμια Εκπαίδευση Ημαθίας, η οποία θέλησε να ολοκληρώσει τον κύκλο δράσεων για την αρμονική συνύπαρξη Ελλήνων και προσφύγων στο χώρο του σχολείου, με στόχο την ενσυναίσθηση της συνύπαρξης αυτής.

Οι δράσεις, αφού πέρασαν από πρόγραμμα δημιουργικής γραφής, κοινό μαγείρεμα Ελληνίδων και Συρίων μανάδων, επίσκεψη της κινητής βιβλιοθήκης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας στον καταυλισμό, επισκέψεις σε σχολεία και αγορά μουσικών οργάνων, θα έκλεινε σήμερα με μουσική εκδήλωση στο κινηματοθέατρο της Βέροιας ΣΤΑΡ, στην οποία θα συμμετείχαν σχολεία της Βέροιας και της Νάουσας αλλά και η μπάντα των προσφύγων του καταυλισμού με συμμετοχή Σύριων κοριτσιών σε θεατρικό σχετικό με τη  δραματική τους πορεία.

Μετά από μια μεγάλη καθυστέρηση της έναρξης, ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Διευθύντρια της Β/θμιας Αναστασία Μαυρίδου, τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Σοφιανίδη, με την Αναστασία Καρακώστα, εκπρόσωπο της Β/θμιας και συντονίστρια της εκδήλωσης να ενημερώνει στη συνέχεια για τις δράσεις που προηγήθηκαν.

 faretra.info- star-prosfiges

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το Μουσικό Σχολείο Βέροιας. Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας δημιούργησαν ένα κλίμα ευφορίας, που εντάθηκε από τα κάλαντα του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου.

Αναφορές στο αποτέλεσμα των δράσεων της δημιουργικής γραφής από μαθήτριες, οι οποίες συμμετείχαν στο πρόγραμμα και ποιήματα σχετικά με τους πρόσφυγες, που βραβεύτηκαν πανελλαδικά, έδωσαν τη θέση τους σε απαγγελίες ποιημάτων από το 1ο ΓΕΛ Νάουσας και τραγούδια από το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας για την προσφυγιά.

Και ενώ η ώρα είχε περάσει και άδειαζαν οι θέσεις από τους μαθητές που αποχωρούσαν, κουρασμένοι από τη μεγάλη διάρκεια, το 5ο Λύκειο της Βέροιας, που βρισκόταν τραγουδώντας επί σκηνής, σταμάτησε ξαφνικά μετά από παράκληση για εξοικονόμηση χρόνου, πράγμα που και για την ψυχολογία των παιδιών λειτούργησε αρνητικά, αλλά και δεν έσωσε σε καμιά περίπτωση την κατάσταση, αφού οι πρόσφυγες, που περίμεναν από τις 12 το μεσημέρι για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που έγινε γι αυτούς, αρνήθηκαν να ανέβουν τελευταίοι πια στη σκηνή, στις 3 σχεδόν το μεσημέρι, και να παίξουν και να τραγουδήσουν μπροστά σε άδεια καθίσματα.

Έτσι, ενώ οι διοργανωτές μπορεί να είχαν τις  καλύτερες των προθέσεων για την εκδήλωση, το αποτέλεσμα με την ατυχή του κατάληξη άφησε σε όλους ένα αίσθημα απογοήτευσης και πικρίας. Κρίμα…

Φωτογραφίες: faretra.info

 faretra.info- star-prosfiges faretra.info- star-prosfiges faretra.info- star-prosfiges faretra.info- star-prosfiges faretra.info- star-prosfiges faretra.info- star-prosfiges faretra.info- star-prosfiges faretra.info- star-prosfiges faretra.info- star-prosfiges faretra.info- star-prosfiges faretra.info- star-prosfiges faretra.info- star-prosfiges faretra.info- star-prosfiges faretra.info- star-prosfiges faretra.info- star-prosfiges faretra.info- star-prosfiges faretra.info- star-prosfiges

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας