Σχόλια

Το μέλλον σε σίγουρα… αυτιά!!!

2014-06-28-Sxolio-moro

Εντύπωση προκάλεσε, εξ ου και η φωτογραφία της «Φ» (πλάτες για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων), το μικρό κοριτσάκι που παρακολουθούσε, σχεδόν αποσβολωμένο τη χθεσινή παράσταση των Αδελφών Τσαχουρίδη «Ψυχή και Σώμα», στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας.

Για περισσότερο από μια ώρα το παιδάκι ήταν γαντζωμένο στην αγκαλιά του πατέρα του χωρίς να διαμαρτυρηθεί, να βαρεθεί ή να γκρινιάξει, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις ηλικίες και σε τέτοιους χώρους, όπου ικανοποιούνται τα ενδιαφέροντα των μεγάλων! Αντίθετα άκουγε προσεκτικά τη μουσική πανδαισία σχεδόν… απορροφημένο!

Ελπιδοφόρο το γεγονός, καθώς η ποιοτική μουσική παράγει ήθος και πολιτισμό και όταν έχει τέτοια ανταπόκριση στα παιδικά αισθητήρια, εγγυάται εν πολλοίς τη μελλοντική διαμόρφωση μιας συγκροτημένης και προικισμένης με αρετές προσωπικότητας.

Πραγματικότητα που δυστυχώς στις μέρες μας δε δικαιώνεται ως επί το πλείστον. Απόδειξη, το πλήθος των μουσικών και άλλων παραπολιτισμικών «σκουπιδιών» που διαπνέουν το «Μιντιακό» στερέωμα της βαριάς βιομηχανίας διαμόρφωσης συνειδήσεων και όχι απλώς υπερπαραγωγής προϊόντων και πρωταγωνιστών ευτελούς διασκέδασης!

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας