Ελλάδα Κοινωνία

Πολυτραυματίας των Τεμπών πληρώνει από την τσέπη της κλινική και φάρμακα

Μετά από 25 χειρουργεία κι άλλα πέντε που ακολουθούν, χωρίς να μπορεί να εργαστεί, όπως ούτε και ο μοναδικός γονέας που έχει και τη φροντίζει, καθώς δεν αυτοεξυπηρετείται, καλείται να καταβάλλει η ίδια τα όποια κόστη, περιμένοντας την προβλεπόμενη αποζημίωση, αφότου καταθέσει τα δικαιολογητικά που ανάλγητα ζητάει το γράμμα του νόμου και ο… ΕΟΠΥΥ

Σοκάρει τουλάχιστον, αν δεν προκαλεί οργή, το βασανιστήριο στο οποίο υποβάλλεται μία 26χρονη πολυτραυματίας στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, οι ευθύνες για την οποία ακόμη αναζητώνται, μετά από σχεδόν επτά μήνες, αφότου σκόρπισε ανείπωτο πόνο σε δεκάδες οικογένειες που στερήθηκαν αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και σε πολλές άλλες με τραυματίες συγγενείς που ακόμα ταλαιπωρούνται, τα θύματα αρχικά και στη συνέχεια και οι ίδιες.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της Ντίνας Μαγδαλιανίδη, η οποία περιέγραψε στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», όχι μόνο τη μοιραία μέρα του πολύνεκρου δυστυχήματος, αλλά και τις νέες περιπέτειες στις οποίες την έχει σύρει η κρατική αναλγησία.

Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 25 χειρουργεία και την περιμένουν ακόμη πέντε. «Είχα βλάβη στους πνεύμονες γιατί μπήκαν κάποια πλευρά. Επίσης, έχω σπάσει όλη την ωμοπλάτη, κάποιους σπονδύλους, τη μέση και τα χειρουργεία συνεχίζονται. Ακόμα παλεύω να περπατήσω», συγκλόνισε η Ντίνα Μαγδαλιανίδη, παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, επισημαίνοντας ότι με φάρμακα επιχειρεί να κρατήσει τη διανοητική κατάστασή της σταθερή. «Βλέπω εφιάλτες. Δυστυχώς, ζω με φάρμακα για να έχω τη διανοητική μου κατάσταση σταθερή. Θα ήθελα πάρα πολύ να δώσω φως και στα υπόλοιπα παιδιά που αγωνίζονται όπως και εγώ. Είτε είναι στην εντατική είτε έχουν τραύματα παρόμοια με τα δικά μου».

Πρόσθεσε ότι μετά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, στο τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής, βρήκε έναν καλό ψυχίατρο που της συνέστησε μια άλλη τραυματίας από την τραγωδία των Τεμπών και στη συνέχεια εντόπισε ψυχολόγο μόνη της

Ωστόσο, όπως εξηγεί, αναγκάζεται να μαζεύει μόνη της τα χρήματα για τα φάρμακά της και την κλινική, ενώ και η μητέρα της σταμάτησε να εργάζεται για να τη στηρίξει, καθώς, η 26χρονη δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. «Μας είπαν από τον ΕΟΠΥΥ πως πρέπει να μαζέψω όλες τις αποδείξεις, γνωματεύσεις γιατρών και όσα εγκριθούν, θα τα πάρω πίσω», σημείωσε και ζήτησε το αυτονόητο, καθώς δεν αμφισβητείται ο σοβαρός τραυματισμός της: Πρέπει αυτόματα «μέσω του ΑΜΚΑ να μου παρέχουν τα χρήματα και όχι να πρέπει να προπληρώσω εγώ την κλινική ή τα φάρμακα και μετά να τα πάρω πίσω, γιατί εγώ μπορεί να μην έχω καν αυτή τη δυνατότητα».

Όπως εξηγεί ο Γιώργος Ηλιόπουλος, δικηγόρος του συλλόγου «Τέμπη 2023», σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε μετά το δυστύχημα, όλα αυτά θα έπρεπε να καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ και με φροντίδα του ΕΟΠΥΥ.

efsyn

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας