Κοινωνία

Κρήτη: Με σασμό έληξε βεντέτα 20 ετών / «Επισφραγίστηκε» με δύο βαφτίσεις

——

Μια βεντέτα μεταξύ δύο οικογενειών στη Κρήτη, που κρατούσε σχεδόν 20 χρόνια, έκλεισε με σασμό, ο οποίος επισφραγίστηκε με δύο βαπτίσεις.

«Δυστυχώς στην Κρήτη γίνονται πολλά εγκλήματα χωρίς λόγο θα έλεγα, δηλαδή για ένα κομμάτι γης. Ο σασμός είναι κάτι που βοηθά να σταματά η βεντέτα που δημιουργείται», δήλωσε ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός.

Το χρονικό και η συμφιλίωση

Ο «πόλεμος» μεταξύ των οικογενειών είχε ξεκινήσει για κτηματικές διαφορές που προκάλεσαν το πρώτο φονικό, το οποίο ακολούθησε άλλο ένα, τρία χρόνια αργότερα. Συνολικός απολογισμός: Δύο νεκροί, ένας άνδρας σε αναπηρικό αμαξίδιο και αρκετοί τραυματισμοί.

Τους τελευταίους όμως 23 μήνες, αρκετά μέλη των δύο οικογενειών, αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην βεντέτα, αρχίζοντας τις ειρηνευτικές διαδικασίες.

Συνολικά 17 άτομα συμμετείχαν σε αυτές και παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια, δεν το έβαλαν κάτω. Συνέχισαν και τελικά κατάφεραν να μπει τέλος στη βεντέτα.

Οι κάτοικοι της περιοχής, μιλούν στον ALPHA, και δηλώνουν χαρούμενοι και ανακουφισμένοι, που οι δύο οικογένειες ήρθαν κοντά.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας