Σχόλια

Παιχνίδι τα… Μαθηματικά!

Παιχνίδι τα Μαθηματικά και μάλιστα πολύ ευχάριστο, διασκεδαστικό και προπαντός ωφέλιμο,  για όσους φυσικά ξέρουν να το «παίζουν».

«Παιχνίδι και Μαθηματικά”λεγόταν ο σημερινός  5ος Ημαθιώτικος Μαθητικός Διαγωνισμός  στα Μαθηματικά που απευθυνόταν σε μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού.

Είναι προφανής λοιπόν η αξία τέτοιων διαγωνισμών και μάλιστα όταν απευθύνονται σε παιδιά μικρής ηλικίας, γιατί αναμφισβήτητα  δίνουν  ώθηση και αποτελούν ένα σημαντικό κίνητρο  για τους νέους, ώστε να ξεκινήσουν  να χειρίζονται αυτό το «παιχνίδι». Ένα παιχνίδι που όσο το μαθαίνεις όχι μόνο σου οξύνει το νου αλλά και συνεχώς όλο και πιο ελκυστικό γίνεται. Αφήστε που σου ανοίγει τεράστια παράθυρα στη γνώση.

Το να πούμε πόσο σημαντική είναι η προσφορά του Παραρτήματος της ΕΜΕ Ημαθίας ίσως είναι πλεονασμός. Το να δώσουμε όμως κι εμείς τα συγχαρητήριά μας σ’ όλους όσοι κοπιάζουν για να φέρουν εις πέρας τέτοιους διαγωνισμούς το θεωρούμε αυτονόητο.

Βέβαια, στην ουσία του το θέμα με τα Μαθηματικά είναι πολύ απλό. Μια μικρή αλλαγή χρειάζεται και μόνο.   Το «Παιχνίδι και Μαθηματικά» αρκεί να το κάνουμε «Παιχνίδι τα Μαθηματικά»! Τότε είμαστε οι νικητές.

Μήπως αυτός δεν είναι και ο στόχος του διαγωνισμού;

Τεύκρος

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας